r
Nosalty Logó

Albínó pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Albínó pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához

A feltéthez

Összesen 794 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához

A feltéthez

Összesen 6366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához

A feltéthez

Összesen 200 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 794 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    244.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12288.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    2099 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2441 mg
  • Nátrium
    6972 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1428.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1418 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    780 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1244 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    2059 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4247 micro
Összesen 6366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához

  1. 2 dl langyos vízben 1 kk cukorral és 1 kis ek-nyi liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztbe beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a sót, és tenyerünk között belemorzsolunk szárított oreganot és bazsalikomot. Ha az élesztő megkelt, ráöntjük a lisztre és még kb. 2-3 dl langyos vizet is hozzáadunk.
  3. A robotgép dagasztóspiráljával addig dagasztjuk, amíg az edény falától elválik a tészta. Ekkor ráöntjük a 4 ek olívaolajat és jól beledolgozzuk a tésztába. Meleg helyen letakarva, kb. 1 órán keresztül kelni hagyjuk.
  4. Közben elkésztjük a rakományt. A bacont, vagy kolozsvári szalonnát kevés olíván kiolvasztjuk, és megdinszteljük rajta a rengeteg felkarikázott hagymát (nem pirítjuk, csak puhítjuk!).
  5. Ha a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk a felkockázott tarját, az ugyancsak apróra szeletelt pepperonit, és a félbevágott olajbogyókat.
  6. Közben a tejfölbe belepréseljük a fokhagymagerezdeket, borsot őrölünk rá és jól elkeverjük.
  7. Ha a hagymás keverék kihűlt, hozzáadjuk a fokhagymás-borsos tejfölt.
  8. Ha megkelt a pizzatésztánk, aszerint hogy kerek pizzalapon, vagy tepsiben kívánjuk kisütni, 2, vagy 4 darab cipót formázunk belőle, illetve ízlés szerint vékonyabb, vagy vastagabb alapot nyújtunk, melyet kiolajozott tepsibe, vagy pizzasütőlapra fektetünk. A rakományt a fentieknek megfelelően ugyancsak elosztjuk, és a tésztára kenjük. (A fotón egy kiadósabb, vastagtésztás változat látható.)
  9. Sütőben megsütjük. Amikor a tészta megemelkedik és a széle aranysárgára kezd pirulni, akkor a fele-fele arányban összekevert reszelt trappista és füstölt sajt keverékével megszórjuk. Még egy kis időre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4456
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Albínó pizza
Tomatotree 262 recept

Hosszú évekig Anyukám szállította nekünk rendszeresen a fenti pizzatésztát, amit kelesztés után egy kiolajozott nylonzacskóban lefagyasztott. Ha el akartam készíteni, csak elővettem és hagytam kiolvadni a további felhasználás előtt. (Nem jó mikróban kiolvasztani!!!) Mivel egy ekkora mennyiségű tészta jókora helyet foglal a fagyasztóban, pár éve magam is megpróbálkoztam a dagasztással, mert a pizza bármikor jöhet a családnak. És kiderült, hogy nekem is megy!  A rakomány sokáig a hagyományos paradicsomos alappal készült, míg a fenti tejfölös változatot ki nem találtam. Imádjuk a tejfölt, a fokhagymát, a hagymát, a füstölt sajtot, ezért ez a kombináció nekünk nagyon bejön! Az olajbogyó elhagyható, ha valaki nem szereti. A pepperoni is, de vele pikánsabb az ízhatás!

Hozzávalók

A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...