r
Nosalty Logó

Zsenge cukorborsóleves Márti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Zsenge cukorborsóleves Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

rántás

Összesen 266 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

rántás

Összesen 799 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

rántás

Összesen 26 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1672 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5790 micro
Összesen 266 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    5016 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17369 micro
Összesen 799 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 26 kcal

Hozzávalók

leves

rántás

Elkészítés

leves

  1. A csontot feltesszük 2 l ételízesítős vízben főni, a petrezselyem száraival és egy pár szép borsóhüvellyel főni. Forrás után gyöngyöztetve főzzük - minél tovább, annál aromásabb lesz az alaplé.
  2. A borsót kifejtük, majd szűrőben átöblítjük. Ca. 1 óra múltán beleöntjük a csontlébe, és puhára főzzük.
  3. Elkészítjük a rántást, felaprítjuk a petrezselymet, mindezt a levesbe tesszük, majd pár percig összeforraljuk az egészet. Pici őrölt csemegepaprikával színezzük.
  4. Tálalás előtt kihalásszuk a petrezselyemszárakat és a borsóhüvelyeket, szórjunk a tetejére 1 ek frissen aprított petrezselymet. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 90 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3064
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 29.

Ajánló

Bármely csonttal készíthető az alaplé, ha baromficsontot használunk, akkor finomabb, ha vaj helyett libazsírral készítjük el a rántást.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsenge cukorborsóleves Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Megjelent a zöldségesnél a zsenge zöldborsó, az ebből készített leves egyszerűen verhetetlen... Muszáj elkészíteni! Egyszerű, és nagyon finom... :)

Hozzávalók

leves

rántás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...