Zöldspárga balzsamecetes eperrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
100g eper30 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
156
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
200g eper60 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
313
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
68.6g zöldspárga10 kcal
-
27.4g eper8 kcal
-
0.7g balzsamecet1 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
Összesen
44
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 251.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 803 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1267 micro
Összesen
156
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 503.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1607 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2534 micro
Összesen
313
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldspárga
-
20 dkg eper
-
1 ek balzsamecet
-
1 teáskanál porcukor
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek vaj
Elkészítés
- Nagyon giba-gurba vékony-vastag szárú zöldspárgát kaptam csak, ezért kellett ezt a darabolós technikát választani.
- A zöldspárga szárának fás részét letörjük, a fejeket levágjuk, és külön rakjuk, a többit ujjnyi darabokra vágjuk.
- Külön a szárakat és külön a fejeket jól lemossuk, megszárítgatjuk.
- Az epret mosás után méretétől függően félbe-negyedbe vágjuk, porcukorral megszórjuk, öntünk rá egy kis balzsamecetet, jól összekeverjük, és hagyjuk állni.
- Egy serpenyőt felforrósítunk, belerakjuk a spárgaszárakat, ráöntjük az olajat, hozzáadjuk a kis darab vajat, és pár percig sütjük. A vége felé hozzáadjuk a spárgafejeket is.
- Én 6 perces tojással tálaltam, de keménytojással, lágytojással is biztos jó lett volna.
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 658
- Feltöltés dátuma: 2021. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Dragomán György csodálatos receptje alapján készült. Amikor egyik délután elolvastam, azonnal el akartam készíteni vacsorára. Nem volt gond, hogy csak girbe-gurba zöldspárga volt itthon, csak picikét kellett módosítani a receptet emiatt.