Zöldborsókrémleves Galenett konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Galenett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
83g zöldborsó68 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
12 kcal
-
2g leveskocka6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
167g víz0 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
Összesen
152
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g zöldborsó405 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
71 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
905
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
25.4g zöldborsó21 kcal
-
10.2g burgonya6 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
50.8g víz0 kcal
-
10.2g főzőtejszín13 kcal
Összesen
47
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 537.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 285.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2067 micro
Összesen
152
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3224.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 829 mg
-
Nátrium 1728 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1713.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 2291 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12400 micro
Összesen
905
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 87.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 630 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg zöldborsó
-
2 közepes db burgonya
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
200 ml főzőtejszín
Elkészítés
- Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, és kicsit megfuttatjuk az olajon a kockára vágott burgonyát, valamint a borsót is.
- Felöntjük vízzel úgy, hogy kb. 3 cm-re ellepje.
- Beletesszük a leveskockát, és addig főzzük, míg minden alapanyag meg nem fő.
- Botmixerrel pépesítjük, és beleöntjük a főzőtejszínt. Első rottyanásig keverjük.
- Miután elkészült, de még melegen, cukorral és sóval ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1216
- Feltöltés dátuma: 2013. június 05.
Ajánló
Mindenkinek, aki szereti a krémleveseket.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Galenett
6 recept
Ma csináltam, és isteni lett.:)