r
Nosalty Logó

Zöldbabos egytál

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ösztön Szerinti Anya
Zöldbabos egytál
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

358
Kalória
34.2g
Fehérje
34.2g
Szénhidrátok
12.1g
Zsír
565.6g
Víz
82.1g
Koleszterin
13g
Rost
16.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3202.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    2407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    565.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    395 micro
  • β-karotin
    2072 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    2927 micro
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6405.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    4814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1131.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    789 micro
  • β-karotin
    4143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    5853 micro
Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    323 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet, ha csontos, filézzük, ha nem, akkor egyszerűen nagyobb darabokra vágjuk. Forró olajban csirke fűszersóval megszórva megpirítjuk.
  2. Ezzel párhuzamosan a zöldbabot kevés vízen, esetleg egy kis vajon, olajon, ki hogy szereti, elkezdjük párolni.
  3. A pirított csirkéhez adjuk a nagyobb darabokra kockázott paradicsomot. Rövid ideig együtt pároljuk, majd mikor a leve majdnem elfőtt, hozzáöntjük a babot, és az egészet addig sütjük, míg az összes leve elfő, és meg is pirul kicsit.
  4. Egytálételként tálaljuk, de aki laktatóbbra vágyik, készíthet hozzá egy kis párolt rizst.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Egész napos káosz után, este tízkor kellett SOS vacsorát varázsolnom - magamnak. Nem igazán volt itthon semmi, de megmaradt előző napról két nyers csontos csirkemell, plusz találtam itthon paradicsomot, és kivettem egy kis zacskó zöldbabot a fagyóból... Összekeveredtek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Sütőtökös pulykanyárs

Nem kell, hogy a nyársak csak a nyárról szóljanak, könnyedén elkészíthetjük őket grill helyett a sütőkben is. A pulyka az ősz egyik szezonális alapanyaga, sütőtökkel és rozmaringgal ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!