Zabkása 10. - zabtejjel
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
250g növényi tej118 kcal
-
15g zabkorpa37 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g növényi tej235 kcal
-
30g zabkorpa74 kcal
-
50g méz152 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
86.2g növényi tej41 kcal
-
5.2g zabkorpa13 kcal
-
8.6g méz26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 735.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 305 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 228.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1470.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 610 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.9 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 456.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet lassú tűzre tesszük.
- Beletesszük a cukrot, sót, fahéjat és ráhintjük a zabkorpát.
- Kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10274
- Feltöltés dátuma: 2010. november 16.
Ajánló
Tálalhatjuk kakaóval, vagy az egészségesebb változatával: karobporral. A kása sűrűségét ízlés szerint változtathatjuk, több zabkorpával sűrűbb, kevés tej, vagy víz hozzáadásával hígabb állagú lesz. Ha nagyon sűrű kását készítünk, formában kihűtve házi lekvárral tálalható, puding jellegű desszertként. A képen látható kása zabtejjel és karobporral készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Minden kásák közül is a legkedvencebb a zabkása. A szerelem a legnagyobb kínok között született, amikor hatodik hete nem ettem szilárd táplálékot a négyoldali bölcsességfog műtétem miatt. A család barátjának (aki egyébként az alternatív szakácsművészet mestere) panaszkodtam, hogy ha már pépeset kell enni, legalább tejbegrízt ehetnék (a tej és az apró dara miatt tiltólistás volt a gyógyulás alatt). Ekkor tanácsolta, hogy készítsem zabtejből és zabkorpából, a megszokott ízesítéssel a tejbegrízt, azóta kizárólag így készítem.