Wallenberg steak Skånen burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sülthöz
-
200g borjúhús234 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyához
-
250g burgonya144 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
769
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sülthöz
-
800g borjúhús936 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyához
-
1000g burgonya578 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
3071
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A sülthöz
-
28.7g borjúhús34 kcal
-
1 kcal
-
2g tojás2 kcal
-
7.2g főzőtejszín9 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
3.6g zsemlemorzsa14 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyához
-
35.9g burgonya21 kcal
-
1 kcal
-
7.2g főzőtejszín9 kcal
-
7.2g alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.4g dijoni mustár0 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Összesen
110
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1731.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 735 mg
-
Nátrium 597 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 424.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 620 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 708 micro
Összesen
769
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 220 g
Zsír
-
Összesen 133.9 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1082 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6925 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 890 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 519 mg
-
Foszfor 2942 mg
-
Nátrium 2389 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.3 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1697.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1093 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 219 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 802 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 472 micro
-
Kolin: 1070 mg
-
Retinol - A vitamin: 887 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2479 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2833 micro
Összesen
3071
kcal
- 10% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
A sülthöz
-
80 dkg borjúhús
-
2 db salottahagyma
-
1 db tojás
-
2 dl főzőtejszín
-
5 dkg vaj
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
A burgonyához
-
1 kg burgonya
-
2 db salottahagyma
-
2 dl főzőtejszín
-
2 dl alaplé
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 ek dijoni mustár
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ek vaj
Elkészítés
A sülthöz
- A Wallenberg steak-hez az összes hozzávalót összekeverjük úgy, hogy egy puha állagú, formálható masszát kapjunk. Fél órát pihentetjük.
- Az apróra vágott salottahagymát elkezdjük vajon dinsztelni, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát.
- Húsleves hozzáadásával fedő alatt félpuhára pároljuk.
- Ezután a tejszín és a fűszerek következnek, addig főzzük, amikor már a krumpli eléggé megpuhult (de nem esik szét), és a leve kezd besűrűsödni. Friss petrezselyemmel hintjük meg a tetejét.
- A darált húsos masszából tenyérnyi nagyságú gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
- Kevés vajon mindkét oldalát 5 perc alatt kisütjük, majd a burgonyával tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4582
- Feltöltés dátuma: 2013. március 04.
Ajánló
A hús akkor a legjobb, hogyha a belseje szaftos, a külseje pedig szép barnára sült. A burgonyához adhatunk egy kevés zsenge zöldborsót.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
A Master Chef Sumi nevű amatőr főzőműsorból loptam ezt a receptet, ahol az egyik zsűritag kedvenc ételét kellett elkészíteni a versenyzőknek.