r
Nosalty Logó

Wallenberg steak Skånen burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Auringonkukka
Wallenberg steak Skånen burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sülthöz

A burgonyához

769
Kalória
55g
Fehérje
60.3g
Szénhidrátok
33.5g
Zsír
424.5g
Víz
270.4g
Koleszterin
6.3g
Rost
9.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sülthöz

A burgonyához

Összesen 769 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sülthöz

A burgonyához

Összesen 3071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sülthöz

A burgonyához

Összesen 110 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    424.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 769 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220 g

Zsír

  • Összesen
    133.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6925 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    2942 mg
  • Nátrium
    2389 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1697.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1093 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    802 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    1070 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2479 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2833 micro
Összesen 3071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

A sülthöz

  1. A Wallenberg steak-hez az összes hozzávalót összekeverjük úgy, hogy egy puha állagú, formálható masszát kapjunk. Fél órát pihentetjük.
  2. Az apróra vágott salottahagymát elkezdjük vajon dinsztelni, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát.
  3. Húsleves hozzáadásával fedő alatt félpuhára pároljuk.
  4. Ezután a tejszín és a fűszerek következnek, addig főzzük, amikor már a krumpli eléggé megpuhult (de nem esik szét), és a leve kezd besűrűsödni. Friss petrezselyemmel hintjük meg a tetejét.
  5. A darált húsos masszából tenyérnyi nagyságú gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  6. Kevés vajon mindkét oldalát 5 perc alatt kisütjük, majd a burgonyával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

A Master Chef Sumi nevű amatőr főzőműsorból loptam ezt a receptet, ahol az egyik zsűritag kedvenc ételét kellett elkészíteni a versenyzőknek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!