r
Nosalty Logó

Vörösboros karaj borsómártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Vörösboros karaj borsómártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

429
Kalória
36.8g
Fehérje
12.9g
Szénhidrátok
18.1g
Zsír
329.4g
Víz
115.4g
Koleszterin
2.2g
Rost
4.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3933.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    2035 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1647.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2491 micro
Összesen 2142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A húst kb. 2 centis szeletekre vágjuk fel. Sózzuk, borsozzuk mindkét felét. A hagymákat csíkozzuk fel.
  2. Egy lábos aljára először teszünk a hagymából, majd annyi szelet húst, amennyi ellepi a hagymát, és így rétegezzük, amíg el nem fogynak.
  3. Ráöntjük a bort és a vizet, lefedjük és addig főzzük, hogy a hús omlós legyen.
  4. Közben elkészítjük a borsómártást: a vajon megpároljuk a zöldborsót kevés sóval, borssal. Ha kész elkeverjük a liszttel, felöntjük az alaplével, jól elkeverjük, majd leturmixoljuk. Ráöntjük a tejszínt, és forralunk rajta egyet.
  5. A húst a borsómártással tálaljuk (én nokedlit adtam hozzá, de lehet rizst is vagy tésztát).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Anyósomnál ettem ilyet, nagyon ízlett, el is kértem a receptjét, és azóta már többször elkészítettem. Annak ajánlom, aki szereti a vörösbort, mert eléggé kiérezni belőle, de így finom. És nem mellesleg amíg készül, elkortyolhatjuk a megmaradt bort az üvegből... :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!