r
Nosalty Logó

Vörösboros dinsztelt lilakáposzta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Vörösboros dinsztelt lilakáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1005 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 103 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1543.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    690 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8042 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    3957 micro
Összesen 820 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk, és lesózzuk.
  2. Egy nagy lábasban a zsírt felolvasztjuk, beleszórjuk a porcukrot és a vékony csíkokra vágott hagymát, és karamellizáljuk.
  3. Pici ecettel felöntjük (vigyázva, mert gőz csapódik fel), és rátesszük a káposztát.
  4. Pici vizet öntünk alá, megszórjuk pár szem köménymaggal, és fedő alatt puhára pároljuk. Néha pici vizet öntünk alá, hogy ne égjen le, és sűrűn megkeverjük.
  5. Mikor már kellően megpuhult, akkor beleöntjük a vörösbort, és még 5 percig főzzük, ekkor már fedő nélkül. Ha kell még, ízlés szerint ecetet, cukrot is lehet ilyenkor adni hozzá, ki, hogy szereti.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 350
  • Tegnapi nézettség: 57
  • 7 napos nézettség: 290
  • Össznézettség: 179334
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 02.

Ajánló

Nem szoktam nagyon szétfőzni. Aki szereti, pici őrölt borssal is megszórhatja. Töltött kacsához ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szoktam úgy is csinálni, hogy nem sózom le a káposztát  előre, hanem a köménymag hozzáadásakor ízesítem a sóval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...