Velő tojással
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
25g sertésvelő32 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g sertésvelő127 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
42.6g sertésvelő54 kcal
-
46.9g tojás59 kcal
-
9.6g petrezselyem3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 639 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 435 micro
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 2555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 942.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 171.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 369 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1137 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1738 micro
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1090 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 485 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
Hozzávalók
-
10 dkg sertésvelő
-
2 db tojás
-
0.5 csokor petrezselyem
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
0.5 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
- A velőt hidegvízben jól kiáztatjuk, a vizet többször cseréljük, a hártyát eltávolítjuk.
- Egy edényben vizet forralunk, a velőt szűrőkanálban a forró vízben egy-két percig előfőzzük, majd lecspegtetjük.
- Az olajon az apróra vágott petrezselymet megfuttatjuk, a velővel néhány percig pirítjuk. Borssal, sóval ízesítjük.
- A tojást felverjük, a velőre öntjük, készre sütjük.
- Friss kenyérrel, pirítóssal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 34
- 7 napos nézettség: 211
- Össznézettség: 69204
- Feltöltés dátuma: 2012. január 13.
Ajánló
Laktató étel, friss kenyérrel, pirítósal az igazi. Kicsit könnyebb, mint a hagymával készült változata. Reggelire 2 embernek elég, más étkezéskor - amikor más étel is van - többnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Manapság a sertéshúst az egészségtelen ételek közé sorolják, pedig nagyon finom. Minden évben disznót vágunk felesben a fiammal, aki falura nősült. Eltekintve a finomságoktól, a disznóölés nagy élmény. Még mindig rengeteg hagyomány kapcsolódik hozzá, kezdve a hajnali pálinkaivástól az esti rakott káposztáig. Mindig van forralt bor, pogácsa. Ja, és amikor a disznót már leforrázták, és a két hátsó lábánál felakasztották a feldaraboláshoz, a gyerekeknek meg kell húznia farkát, és a disznó "tojik" valami fimomat (a nagymama kötényében rejtőzik). A belsőségeket és a disznó fejét nagy üstben főzik. Amikor a hús puha, nagy szűrőkanállal kimerik egy tálba, és beviszik a konyhába, kiborítják. Mindenki köré gyűlik és szemezget valami finomat, húst, májat, szívet, stb. Ami nem fogy el - márpedig ilyen rengeteg van- megy a hurkába. A velőt nem teszik az abalébe, egy bögrében külön tárolják, mint finomságot. Nagyon kicsi agyveleje van a disznónak. Ehhez jön még a gerincvelő. Soha nem vásároltam még boltban, hentesnél, ezért nem is tudom az árát. Különféle elkészítési módja van, amit most készítettem, az nagyon egyszerű, gyors.