Vasalt csibe vajon sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2490
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
4981
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.9 g
Zsír
-
Összesen 180.1 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 859 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2913.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 1612 mg
-
Nátrium 765 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 724.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 583 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 655 mg
-
Retinol - A vitamin: 580 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
2490
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 405.8 g
Zsír
-
Összesen 360.2 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 1718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5826.9 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 315 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 3225 mg
-
Nátrium 1529 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1448.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1166 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 148 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 1309 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
4981
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkét megmossuk, a mellénél végigvágjuk, és széthajtjuk, mint egy könyvet. Szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk.
- Két nagy serpenyőben elosztjuk a vajat, és nagy lángon felmelegítjük, amikor már sistereg, háttal felfelé beletesszük a csirkét.
- Szükségünk lesz valami nehéz tárgyra, amivel jól le tudjuk nyomni (többféleképpen is lehetséges, nekem van egy nagy vaslábosom, azt teszem az egyikre, és van egy kisebb, abba vizet teszek, és úgy rakom a csirkére, erősen lenyomom, hogy minél laposabb legyen. Fazékba is lehet vizet ereszteni, az is jó, esetleg régi vasaló is megfelel).
- 5 percig nagy lángon sütjük.
- Megfordítjuk, bekenjük a fokhagymával a tetejét, vagyis a sült felét, és ismét ráhelyezzük a nehezéket.
- Takarékra vesszük, és 25 percig sütjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10221
- Feltöltés dátuma: 2014. március 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
A lényege ennek az ételnek, hogy a csirkének nagyon fiatalnak kell lennie, és nem több, mint fél kiló. Semmilyen pác nem kell, ha ilyen csirkét tudunk beszerezni. A húsa omlós és ízletes, a bőre ropogós és piros. Egyszerűen fantasztikus. :)