r
Nosalty Logó

Vaníliás vajas karika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Vaníliás vajas karika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    204.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1543 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 3322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 496 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd félretesszük.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral és vaníliával. Hozzáadjuk a lisztet apránként és a sót. A tészta ekkor elég kemény vagy esetleg darabos is lehet, ezért kell azt az egy evőkanálnyi tejet hozzátenni.
  3. A tésztát egy habzsákba töltjük (akinek van, az egy nagyfejű csillagnyomóval csinálja, sokkal szebb lesz, nekem nem volt, én csak lyukat vágtam a habzsák aljára), majd apró karikákat nyomunk a sütőpapírra (az enyémek kb. 3-4 centisek lehettek, és ebből nekem 60-70 darab lett). Sütőbe tesszük, és 10-15 percen keresztül sütjük, vagy amíg szép, aranybarna nem lesz.
  4. Sütőből kivéve, rácsra tesszük őket, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűltek, a csokit felolvasztjuk, és a karikákat félig a csokiba mártjuk. Nem lesz elég valószínűleg az összesre, de én direkt akartam párat üresen hagyni.
  5. Végül a csokit is hagyjuk megszáradni, és már kész is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5092
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy tök egyszerű receptnek indult, amit el akartam készíteni családi rendezvényre, gyorsan. A recepttel semmi baj nincs is, a tésztát könnyű előállítani, viszonylag kevés az alapanyag is, de amikor a tésztát, ki kell nyomni a zsákból, na ott kezdődnek a problémák!  A tészta elég kemény és nem könnyű a habzsákból kiimádkozni, nekem is fájt a végére a kezem már, de nem lehetetlen! Csak türelem kell hozzá és pár habzsák (nekem pl. elpattant egy, miközben dolgoztam vele).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...