Vaníliás madártej Szapbeától
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
szapbea
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
257
kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1028
kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 737.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
257
kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.9 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2951.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1305 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 913 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 221.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 853 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1461 micro
Összesen
1028
kcal
- 17% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
76
kcal
Elkészítés
- A tojásokat kettéválasztjuk. Habverővel összedolgozzuk a sárgákat és a cukrot, míg fehér nem lesz. A fehérjéket pedig egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tejet felforraljuk a vanília kikapart belsejével. Ha felforrt, levesszük tartalékra a lángot és kiszaggatjuk a tojásfehérje habot. Vizes evőkanállal kis adagokat teszünk a forró tejbe, és mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, amíg jól meg nem dagad.
- Amikor készen vagyunk ezzel is, a legvégén hozzátesszük a cukros tojássárgáját, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű nem lesz, ez pár percet vesz igénybe. Én szeretem így az állagát, de aki még sűrűbbre szeretné, az pergethet bele pici lisztet vagy vaníliás pudingport.
- Kis csészékbe vagy tálakba tesszük, a habot díszíthetjük kakaóporral vagy fahéjjal.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6145
- Feltöltés dátuma: 2014. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
szapbea
9 recept
Ezt a finom madártejet ajánlom télre melegen, nyárra hidegen, gyerekeknek, nassolni vágyó felnőtteknek és mindenkinek, aki szereti. :-) Nyírfacukorral, bio tojással és zsírszegény tejjel még egészségesebbé tettem. :-)