Vadspárgás fritaja
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
44.2g zöldspárga6 kcal
-
13.2g vöröshagyma5 kcal
-
38.9g tojás49 kcal
-
3.8g olívaolaj33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 536.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 185.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1110 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 79.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2144.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 333 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 988 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 742.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 753 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 173 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 1202 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1573 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4438 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 392 micro
Hozzávalók
-
150 g vöröshagyma
-
8 db tojás
-
0.5 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A vadspárgát vagy zöldspárgát, pontosabban a zsenge részét (a fás rész hajlítással letörik),kisebb darabokra vagdossuk, olyan háromcentisekre.
- Az apróra vágott hagymát az olajra dobjuk és üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a spárgát, sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg meg nem puhul.
- Ezután a felvert tojásokkal nyakon öntjük a spárgákat és rántotta lágyságúra sütjük.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6403
- Feltöltés dátuma: 2008. május 06.
Ajánló
A vadspárgához az Isztrián malvazija illik, idehaza sauvignon blanc.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ezt az ételét először a Labin melletti Lazzarini-Battiala palotában készítették el nekünk. A Battialák Velencétől kapták grófi címüket, hatalmas birtokaik voltak az Isztria keleti oldalán, majd 1825-ben férfi ágon kihalt volna a nemesi név, ezért a gróf lánya férjhez ment a Lazzarini nemesi család sarjához és a két régi név ezentúl együtt élt tovább. Azt már a Sv. (Sveti) Martinban vagy ahogy több térképen is szerepel, Martinskiben, az egykori Lazzarini-Battiala palota, valójában udvarház egyik szárnyában létesített családi apartmanhotelben tudjuk meg, hogy a nemesi család a II. világháború után eladta birtokainak jelentős részét a jugoszláv hatóságoknak és Olaszországba költözött. Az egykori udvarház, amelyet a XVIII. század utolsó éveiben építettek, részben rendezett tulajdonviszonyainak köszönhetően nagyrészt felújított, de azért akadnak olyan részei is, amelyen akad még tennivaló. A háziakkal egész éjjel beszélgettünk pár korsó teran mellett, viszont másnap korán kellett kelni. A reggelink viszont kárpótolt a korai kelésért. Vadspárgás rántotta gőzölgött az asztalon. A vadspárga nagyon különleges ízvilágú, nem olyan semleges ízű, mint a fehér termesztett spárga. Vékony szárai intenzív zöld színben tündökölnek, enyhén kesernyés utóízzel, ami azonban nagyon kellemes, frissítőleg hat.