- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
333g virsli897 kcal
-
167g vöröshagyma61 kcal
-
292g víz0 kcal
-
83g ecet15 kcal
-
17g ételízesítő0 kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
2000g virsli5380 kcal
-
1000g vöröshagyma364 kcal
-
1750g víz0 kcal
-
500g ecet90 kcal
-
100g ételízesítő0 kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
37.4g virsli101 kcal
-
18.7g vöröshagyma7 kcal
-
32.7g víz0 kcal
-
9.3g ecet2 kcal
-
1.9g ételízesítő0 kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.4 g
Zsír
-
Összesen 79.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4478.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 939 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 617 mg
-
Nátrium 2739 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 705 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 266.2 g
Zsír
-
Összesen 474.5 g
-
Telített zsírsav 175 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 218 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26872.1 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 563 mg
-
Kálcium 5632 mg
-
Vas 76 mg
-
Magnézium 414 mg
-
Foszfor 3704 mg
-
Nátrium 16436 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 4230.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1580 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 1580 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
2 kg virsli
-
1 kg vöröshagyma
-
1.8 l víz
-
5 dl ecet
Elkészítés
- Megfőzzük a 1,5 l felöntőlét, és hagyjuk kihűlni.
- Megpucoljuk a hagymát, felkarikázzuk, lebőrözzük a virslit, és bevagdossuk.
- Jól kimosott 4 literes befőttes üvegbe rétegezzük a hagymát, virslit, felöntjük annyi felöntőlével, hogy ellepje.
- Celofánnal lezárjuk az üveget, és 7-10 napig a hűtőben érleljük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 17611
- Feltöltés dátuma: 2013. február 10.
Ajánló
Mindenkinek, aki szeret valami újat kipróbálni. Ha lehet, jobb minőségű, kevésbé zsíros virslit használjunk. Nem kell túl szorosan berakni az üvege a hozzávalókat, hadd járja át jól a felöntőlé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az utopenci (magyarul vízbe fúltak) cseh nemzeti specialitás, úgy mint a sült hús, knédlivel és dinsztelt káposztával vagy a kaporszósz és a sör. Csehországban egy valamirevaló kocsmában mindig van belőle. Sörkorcsolyaként és másnaposság ellen fogyasztják. Rengeteg változata van, úgy mint nálunk a gulyásnak vagy a halászlének. A fűszerezést lehet variálni, én már készítettem olyat, amibe még raktam fokhagymát és chilit, de bárki változtathat a saját ízlése szerint, van olyan változat, amiben a virsilt hosszában bevágják, és a vágatba mustárt kennek. A receptet egy cseh internetes receptportálon találtam, ez az alaprecept. Most az egyik barátom negyvenedik születésnapjára készítettem.