r
Nosalty Logó

Ünnepi isler

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Allisc
Ünnepi isler
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

töltelék

csokimáz

687
Kalória
7.3g
Fehérje
84g
Szénhidrátok
36.6g
Zsír
20.7g
Víz
55.8g
Koleszterin
4g
Rost
43.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

töltelék

csokimáz

Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

töltelék

csokimáz

Összesen 2747 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

töltelék

csokimáz

Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.6 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.8 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2747 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 459 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A diót ledaráljuk.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet és a porcukrot, hozzáadjuk a darált diót, és ízesítjük fahéjjal. Belekockázzuk a fagyos vajat, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum fél órát pihenni, de nem árt neki a több idő sem.
  3. Mikor kivesszük a hűtőből a tésztát, akkor kapcsoljuk be a sütőt (alsó-felső sütés 180 °C).
  4. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és 6,5-7 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A leeső részeket újra összegyúrva és kinyújtva további korongokat szaggathatunk ki.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoljuk, és mivel egy keveset nőnek sütés közben, ezért érdemes hézagosan rakni.
  6. A bemelegedett sütőben kb. 10 perc alatt szép világosbarnára sütjük a korongokat.
  7. Miután megsültek, óvatosan kell leszedni a sütőlemezről, mert igencsak törékenyek. Teljes kihűlés után kettesével összeragasztgatjuk, szerintem ribizlilekvárral a legfinomabb (de ha az nincs, akkor mindenképpen karakteres ízű, savanykás lekvárt használjunk).
  8. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és az összeragasztott korongok tetejét belemártjuk, majd hagyjuk szobahőmérsékleten teljesen megszáradni. Tapasztalatom szerint minél tovább áll, annál finomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Igazi islerélményt ad ez a recept. Én mindig ennek a az adagnak a dupláját sütöm, és úgy lesz kb. 15-16 islerem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!