Uborkasaláta Ági módra
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
AGI-22
adag
Előkészítés
perc
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g almaecet1 kcal
-
50g víz0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
Összesen
33
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
800g kígyóuborka116 kcal
-
8g só0 kcal
-
10g almaecet2 kcal
-
200g víz0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
Összesen
130
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
76.4g kígyóuborka11 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
19.1g víz0 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
Összesen
12
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 782 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 238.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
33
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3587.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 3126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 952.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 202 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
130
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 91 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
12
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db kígyóuborka
-
2 ek almaecet
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Megmossuk és meghámozom az uborkát, majd uborkagyalun vékonyra felkarikázzuk, és besózzuk, állni hagyjuk a sóban kb. 1/2 órát (a hűtőben), majd lecsepegtetjük róla a sós lét.
- Annyi vizet öntünk az uborkára, hogy éppen ellepje, majd hozzáadjuk a folyékony édesítőszert és az almaecetet. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk és belekeverjük a lébe, majd betesszük a hűtőbe minimum 1 órára.
- Ha van otthon 1-2 paradicsomunk, negyedekbe/karikákra vágva a tetejére tesszük, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1951
- Feltöltés dátuma: 2017. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
AGI-22
12 recept
Régen sokáig kóstolgattam az uborkasalátát, amíg olyan nem lett, ami igazán ízlett. Kb. 2 évvel ezelőtt kaptam valakitől étkezési Himalaja sót, nagyon apró szeműt. Kipróbáltam. Aztán a sima ecetet lecseréltem almaecetre. Rájöttem, hogy így sokkal finomabb a saláta. Hogy még egészségesebb legyen, a kristálycukrot felváltotta a folyékony édesítőszer. (Persze Steviát vagy mást is lehet helyette használni.) A fokhagyma pedig nélkülözhetetlen a jó uborkasalátából! Amióta így készítem, előfordult, hogy a most 92 éves Apukám az ebédből csak ezt ette meg, miközben folyamatosan dicsérte. :)