r
Nosalty Logó

Toszkán fehérkenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Toszkán fehérkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előtésztához: 175 g lisztet egy tálba szitálunk, ráöntjük a forrósban levő vizet, kb. 3 percig hagyjuk állni, majd jól összekeverjük. Takarjuk le a tálat egy nedves konyharuhával, és hagyjuk állni kb. 10 percet.
  2. Egy sütőlemezt enyhén megszórunk liszttel. Az élesztőt krémesre keverjük a langyos vízzel, és az előtésztához kavarjuk.
  3. Fokozatosan adjuk hozzá a maradék lisztet, és dagasszuk tésztává. Borítsuk lisztezett munkalapra, és gyúrjuk kb. 5-8 percig, míg a tészta egyenletes és rugalmas lesz.
  4. Tegyük a tésztát egy enyhén kiolajozott tálba, fedjük le enyhén megolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 60-90 percig, míg a tészta duplájára nem nő.
  5. Borítsuk enyhén lisztezett munkalapra, dögönyözzük meg, és formázzuk cipóvá. Hajtogassuk a cipó széleit a közepe felé, és tapasszuk le. Helyezzük sima felével lefelé az előkészített sütőlemezre. Fedjük le enyhén megolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-45 percig, míg a tészta duplájára nem nő.
  6. Lapítsuk le a cipót a megkelt magasság felére, és fordítsuk meg. Borítsuk le egy nagy tállal, és meleg helyen hagyjuk kb. 30 percet kelni.
  7. Közben melegítsük a sütőt 220 fokra. Éles késsel vagdossuk be egy párszor a cipó tetejét, toljuk be a sütőbe, és süssük kb. 30-35 percig, míg megpirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1926
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a toscanai kenyér só nélkül készül. Hogy ellensúlyozzák a só hiányát, ezt a kenyeret általában sós dolgokhoz, pl. ajókához vagy olívabogyóhoz kínálják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...