r
Nosalty Logó

Toszkán fehérkenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Toszkán fehérkenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

337
Kalória
9.7g
Fehérje
70.4g
Szénhidrátok
0.9g
Zsír
80.9g
Víz
-
Koleszterin
2.7g
Rost
247.5mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    485.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

  1. Az előtésztához: 175 g lisztet egy tálba szitálunk, ráöntjük a forrósban levő vizet, kb. 3 percig hagyjuk állni, majd jól összekeverjük. Takarjuk le a tálat egy nedves konyharuhával, és hagyjuk állni kb. 10 percet.
  2. Egy sütőlemezt enyhén megszórunk liszttel. Az élesztőt krémesre keverjük a langyos vízzel, és az előtésztához kavarjuk.
  3. Fokozatosan adjuk hozzá a maradék lisztet, és dagasszuk tésztává. Borítsuk lisztezett munkalapra, és gyúrjuk kb. 5-8 percig, míg a tészta egyenletes és rugalmas lesz.
  4. Tegyük a tésztát egy enyhén kiolajozott tálba, fedjük le enyhén megolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 60-90 percig, míg a tészta duplájára nem nő.
  5. Borítsuk enyhén lisztezett munkalapra, dögönyözzük meg, és formázzuk cipóvá. Hajtogassuk a cipó széleit a közepe felé, és tapasszuk le. Helyezzük sima felével lefelé az előkészített sütőlemezre. Fedjük le enyhén megolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-45 percig, míg a tészta duplájára nem nő.
  6. Lapítsuk le a cipót a megkelt magasság felére, és fordítsuk meg. Borítsuk le egy nagy tállal, és meleg helyen hagyjuk kb. 30 percet kelni.
  7. Közben melegítsük a sütőt 220 fokra. Éles késsel vagdossuk be egy párszor a cipó tetejét, toljuk be a sütőbe, és süssük kb. 30-35 percig, míg megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a toscanai kenyér só nélkül készül. Hogy ellensúlyozzák a só hiányát, ezt a kenyeret általában sós dolgokhoz, pl. ajókához vagy olívabogyóhoz kínálják.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!