r
Nosalty Logó

Tortilla chips házilag

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
OsztriGa
Tortilla chips házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3092.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    1729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    249 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sütőporral, sóval, hozzámorzsoljuk a margarint. Kevés forró vizet hozzáöntünk, és kanállal összedolgozzuk. Addig kell a vizet adagolni, amíg lágy tésztává összeáll, ekkor kézzel is meg lehet kicsit gyúrni, hogy el tudjuk dönteni, hogy megfelelő állagú lett-e már. Ne morzsolódjon!
  2. Folpackon, esetleg nylon zacskón rudat sodrunk belőle, és nagyobbacska diónyi méretű gombócokat vágunk le belőle.
  3. Egy vastagabb aljú serpenyőt tűzhelyen elkezdünk melegíteni.
  4. Két nylon lap között (szétvágott zacskó is megteszi) kinyújtjuk a gombócokat, kb. kistányér méretű korongok lesznek belőle. Nagyon vékonyra el lehet nyújtani, és a fóliáról le is lehet szépen szedni. Ha már papírvékony, a felső fóliát lehúzzuk, és nyitott tenyerünkben felfogjuk a tésztát, amíg a másik fóliát is lehúzzuk.
  5. A forró serpenyőbe rakjuk, de nem kell olajozni! Amikor kifehéredik, lapáttal átfordítjuk, másik oldalán is megsütjük. Közepes lángon dolgozzunk, és vigyázzunk, valamivel előbb megsül, mint amennyi idő a következő gombóc kisodrásához kell... Nem kell alaposan átsütni, maradjon hajlítható!
  6. A kisült lapokat tegyük fedő alá, hogy a saját gőzében puha maradjon.
  7. Ha kész, vágjunk 6-7 lapot cikkekre (kb. ennyi fér el szépen lazán a tepsiben, szórjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, fűszerezzük pikáns fűszerkeverékkel, spricceljük meg kevés olajjal, és tegyük közepesen meleg sütőbe, és inkább szárítsuk, semmint süssük kb. 10-15 percig.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1323
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 102
  • Össznézettség: 240761
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 04.

Ajánló

Valamilyen pikáns szósszal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tortilla chips házilag
OsztriGa 35 recept

A fiaimmal moziban voltunk. Az egyik tortilla chipset kért, de olyan csípős volt, hogy nem bírta megenni. Amikor hazaértünk, még mindig a tálat szorongatta az ölében. Persze már leginkább csak a szószból volt, így eldöntöttem, hogy sütök hozzá egy kis chipset. Egy csomó receptet megpróbáltam...addigra a szósz is elfogyott, de egyik sem volt ehető. Az egyik oldalon például olajban sütötték ki az elősütött tortillákat, az szinte ehetetlen lett. Ezt a verziót én találtam ki, az interneten látható sok recept alapján. Egy baj volt csak, hogya fiúk nem bírták kivárni, amíg lefotózom. Folyton szaladoztak újabb darabkáért, és elégedetlenkedtek: Anya, már soha nem lesz kész az a kép???

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...