r
Nosalty Logó

Töltött, mikrós mochi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
automatonaliza
Töltött, mikrós mochi
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

874
Kalória
6.6g
Fehérje
164.7g
Szénhidrátok
22.4g
Zsír
91g
Víz
-
Koleszterin
2.2g
Rost
79.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 874 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3495 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 874 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658.9 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    364 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3495 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

  1. Szórjuk egy műanyag tálba a rizslisztet, majd lassan adagolva keverjük el a kókusztejjel, hogy csomómentes legyen.
  2. Tegyük hozzá a porcukrot és a csipet sót. És kevergessük, amíg ismét csomómentes nem lesz.
  3. A masszát tegyük be a mikróba, először 2 percre. Vegyük ki, kavarjuk át, és tegyük vissza még 1 percre. Ha esetleg ezután sem kapunk egy összeálló tésztát, akkor tegyük vissza még fél-fél percekre, addig, amíg nem áll össze egy gyúrható, keményebb masszává, amelyből már gombócokat gyúrhatunk.
  4. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd gyúrjuk meg, nyújtsuk ki, és püföljük meg alaposan egy gyúródeszkán. A nyújtást és püfölést ismételhetjük is, amíg úgy nem érezzük, hogy a massza elég ruganyos lesz.
  5. Vegyünk egy nagyobb darabot a tésztából a tenyerünkbe, nyújtsuk ki laposra az ujjainkkal, és egy lapos teáskanálnyi töltelékkel - lekvárral - tegyünk a tészta közebébe, majd formázzuk gombóccá, mintha csak lekváros gombócot formáznánk. (Egy gombóc kb. 3-4 cm átmérőjű.)
  6. Az így elkészült gombócot forgassuk meg egy tálkába kikészített fél bögre kukoricakeményítőben. Ezután helyezzük úgy egy tálcára, hogy egy nagyon picit megnyomjuk a tetejét a tenyerünkkel, amitől a gombóc kicsit lapossá válik.
  7. Folytassuk ezt a műveletet addig, amíg el nem fogy a tészta.
  8. A kész gombócokat pihentessük kb. 30 percig tálalás előtt hűvös helyen. Ezután máris tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 3 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Szerettem volna végre egy olyan mochit készíteni, amely ízében közel áll ahhoz, amit a japán rendezvényeken kapni, és lehetőleg töltelékkel készüljön. Ennek megfelelően ötvöztem a már neten terjengő sütőben süthető, valamint a mikrós recepteket. Az én mochikóm azonban távol áll a tradicionálistól, mivel gluténmentes rizslisztből készül, de így gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Tölteléknek én szilvalekvárt használtam, mivel a adzuki - vörösbab - pasztához ízében némileg közel áll. Mivel azonban a mochik töltelékeinek változatossága nagyjából a csillagos eget is betöltenék, így bármilyen tölteléket készíthetsz bele, amely körülbelül lekvár állagú. A receptemet azoknak ajánlom, akik szeretnek japán rendezvényeken ilyen finomságot enni, és elkészítenének egyszerűen egy ahhoz hasonlót házilag. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Mákos bobajka Gábortól

Minden család mákos gubája más. Gáboréké például nem is guba, hanem bobajka, nem kifliből, hanem házilag gyúrt és formázott kelt tésztából készül: a kis golyók pedig nem sülnek ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!