r
Nosalty Logó

Tökmagos-málnás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagy Szandra
Tökmagos-málnás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3959 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    223.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.9 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1804 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 3959 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához elmorzsoljuk a vajat a lisztben, és amikor már nagyjából egyenletes méretűek a vajdarabkák, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojássárgáját, a tejfölt és összegyúrjuk az egészet. A kész tésztát folpackba csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőbe rakjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
  2. A tésztára tehetünk bolti vagy házi készítésű kész málnalekvárt(nálam egy 200g-os üveg fogyott el). De ha nincs, fagyasztott málnából akár készíthetünk is a következő módon: a fagyasztott málnát (250-300g-os kiszerelés) felforraljuk, összeturmixoljuk, majd átpasszírozzuk, ha zavarnak a magok. Ezután ízlésünknek megfelelő cukorral/édesítővel és 1 g pektinnel 4-5 percig forraljuk. Ha kész lehűtjük, és használhatjuk is.!
  3. A tökmagos krémhez megpirítjuk a magokat majd ledaráljuk. A pirítás nagyon fontos, ettől lesz különleges íze a krémnek. Ezután a puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, beleütjük a tojásokat, ezzel is eldolgozzuk. Jöhetnek a száraz anyagok, a darált tökmag és a liszt, ha szeretnénk egy kis vanília is jót tesz neki. Jó alaposan összeforgatjuk. A krém is készen van.
  4. Egy 23 centis piteformába kinyújtjuk a tésztánkat és az előmelegített sütőben elősütjük 12 percig, sütőnehezéket használva (sütőpapírra babot, riszt, stb. helyezünk a tésztára). Ha kész megkenjük a lekvárral és ráöntjük az elkészült krémet.
  5. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 20.

Ajánló

A receptben a lisztet lehet gluténmentes liszttel, a cukrot pedig édesítővel helyettesíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nagy Szandra 2 recept

Nagy kedvencem a tökmag-málna kombinációja. Több sütemény, keksz esetében is kipróbáltam már ezt a két ízt és soha nem ért csalódás :). Számomra igazi ízbomba, persze ízlések és pofonok! Készítsétek el, döntsétek el ti, hogy igazam van-e :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...