r
Nosalty Logó

Tojás Rossini módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BackerMan
Tojás Rossini módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2947.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    1047 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2947.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    1047 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb méretű tepsit vagy tűzálló edényt kivajazunk.
  2. A tojásfehérjét félkemény habbá verjük és az edénybe öntjük. A tojást úgy válaszuk ketté, hogy egészbe maradjon a sárgája, így szépen a felvert fehérjetetején marad.
  3. Elrendezzük a tojássárgáját rajta. A maradék vajat rákockázzuk, a tejfölt tetszés szerint rárakjuk, és megszórjuk a sajttal. Végül sózuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Előmelegített sütőben sütjük. Fokhagymás pirítóssal ajánlom!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x15
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3145
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Ajánló

Érdemes kipróbálni, főleg fokhagymás pirítóssal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Már elkészíteni is egy zenemű. De amikor fogyasztjuk olyan, mintha komponálnánk.  Mióta kipróbáltam, jobb reggelit el sem tudok képzelni. Mikor először készítettem mondtam a feleségemnek, hogy milyen finom, és hogy ezt neked is ki meg kell kóstolnod. Adandó alkalommal csináltam is 6 tojásból. Nem lett jó. Igazából annyi volt vele a baj, hogy nem volt elég a receptben leírt sütési idő és folyós maradt a tojás alja. Én szeretem kicsit folyósan, de a feleségem nem. Próbáltam tovább sütni, de akkor kezdett megégni a teteje. Így maradtam a 3 tojásos verziónál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...