Tojás rétestésztában
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
38g réteslap111 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
556
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
150g réteslap443 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
2223
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
27.8g réteslap82 kcal
-
40.7g tojás51 kcal
-
0g só0 kcal
-
31.5g napraforgó olaj278 kcal
Összesen
411
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
556
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 188.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 855.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 147.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
2223
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
411
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 1 db réteslapot 4 részre hajtogatunk (vagy a 4 rétegű tésztalapot 4 felé vágjuk).
- Egyenként egy mélytányérba tesszük és körben a szélét 2-3 cm szélességben megvizezzük, csak úgy egyszerűen a vizes kézzel vagy kenőecsettel.
- Egy nyers tojást ütünk a tészta közepére, megsózzuk és összehajtogatjuk. Először egymásra hajtjuk a 2 szemben lévő szélét, majd a két végét kissé visszahajtjuk és jól összenyomkodjuk. A víz jól összeragasztja.
- Közben annyi olajat, amennyi ellepi, közepes hőmérsékletűre hevítünk és belecsúsztatjuk a batyukat. Lehetőleg ne álljon sokat, nehogy átázzon a réteslap. (Folyamatosan rakjuk az olajba, ahogy elkészül egy batyu!)
- Mindkét oldalán megsütjük. Ha túl forró az olaj, folyós marad a tojás, ezért közepesnél csak egy kicsit magasabb hőmérsékleten süssük. (Én nem az időt mérem, hanem a színét figyelem.)
- Konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a fölösleges olajat és melegen tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6534
- Feltöltés dátuma: 2011. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez egy nagyon egyszerű és nagyon érdekes étel. A rétestészta frissen sütve ropogós, a tojás is szépen megszilárdul. Önmagában egy salátával is finom, vagy egy reggelire, de én főzelékhez feltétnek készítettem. Még lehet fokozni az élvezeteket, ha egy kis reszelt sajtot szórunk a tojásra és úgy csomagoljuk be. Néhány képet az elkészítéséről itt láthattok.