r
Nosalty Logó

Tigrisrák

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
CulinaRita
Tigrisrák
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

909
Kalória
102.1g
Fehérje
6.8g
Szénhidrátok
50.1g
Zsír
622.6g
Víz
945g
Koleszterin
-
Rost
-
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1816 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6877.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    4245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    622.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 909 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    204.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13754.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    3660 mg
  • Nátrium
    8490 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    1245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1816 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A rákokat megsózzuk és borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalát pár percig megsütjük. Egészen pontosan addig, amíg a halvány, áttetsző test belül kifehéredik, kívül pedig konkrétan rákvörös lesz. Túlsütés esetén kemény lesz!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

A rák nyersen szürke színű, általában kapható fej nélkül. A homorú felén a kis nyúlványok a lábacskái, amik segítségével nagyon könnyen lehámozható a páncélja, ami vékony, rugalmas héjat jelent. A farkát esztétikai szempontból általában meghagyom. A gerincénél, azaz a domború oldalánál egy kicsit végig bevágom, mert a keserű íz elkerülése végett muszáj a bélcsatornát, a fekete kis csíkot eltávolítani. Ezt könnyen, egy mozdulattal ki lehet húzni, és kész is!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!