r
Nosalty Logó

Tigrisrák

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
CulinaRita
Tigrisrák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1816 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6877.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    4245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 909 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    204.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13754.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    3660 mg
  • Nátrium
    8490 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1816 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rákokat megsózzuk és borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalát pár percig megsütjük. Egészen pontosan addig, amíg a halvány, áttetsző test belül kifehéredik, kívül pedig konkrétan rákvörös lesz. Túlsütés esetén kemény lesz!
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6006
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 02.

Ajánló

Itt rizotto rizzsel tálaltam, amit kevés tejszínnel és néhány szem apróra vágott, fekete olívabogyóval kevertem össze.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tigrisrák
CulinaRita 49 recept

A rák nyersen szürke színű, általában kapható fej nélkül. A homorú felén a kis nyúlványok a lábacskái, amik segítségével nagyon könnyen lehámozható a páncélja, ami vékony, rugalmas héjat jelent. A farkát esztétikai szempontból általában meghagyom. A gerincénél, azaz a domború oldalánál egy kicsit végig bevágom, mert a keserű íz elkerülése végett muszáj a bélcsatornát, a fekete kis csíkot eltávolítani. Ezt könnyen, egy mozdulattal ki lehet húzni, és kész is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek