adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
750g tigrisrák533 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
909
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1500g tigrisrák1065 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1816
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
94.6g tigrisrák67 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.4g napraforgó olaj47 kcal
Összesen
114
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 102.1 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 945 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6877.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1830 mg
-
Nátrium 4245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 622.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 405 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 607 mg
-
Retinol - A vitamin: 405 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
909
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 204.2 g
Zsír
-
Összesen 100.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1890 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13754.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 444 mg
-
Kálcium 810 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 3660 mg
-
Nátrium 8490 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1245.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 810 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 1214 mg
-
Retinol - A vitamin: 810 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1816
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 867.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 536 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
10 db tigrisrák
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A rákokat megsózzuk és borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalát pár percig megsütjük. Egészen pontosan addig, amíg a halvány, áttetsző test belül kifehéredik, kívül pedig konkrétan rákvörös lesz. Túlsütés esetén kemény lesz!
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 6034
- Feltöltés dátuma: 2016. április 02.
Ajánló
Itt rizotto rizzsel tálaltam, amit kevés tejszínnel és néhány szem apróra vágott, fekete olívabogyóval kevertem össze.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
CulinaRita
49 recept
A rák nyersen szürke színű, általában kapható fej nélkül. A homorú felén a kis nyúlványok a lábacskái, amik segítségével nagyon könnyen lehámozható a páncélja, ami vékony, rugalmas héjat jelent. A farkát esztétikai szempontból általában meghagyom. A gerincénél, azaz a domború oldalánál egy kicsit végig bevágom, mert a keserű íz elkerülése végett muszáj a bélcsatornát, a fekete kis csíkot eltávolítani. Ezt könnyen, egy mozdulattal ki lehet húzni, és kész is!