Tészta medvehagymamártással, parmezános csirkével
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
33g medvehagyma46 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
125g hosszúmetélt464 kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
65g medvehagyma92 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
250g hosszúmetélt928 kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
8.2g medvehagyma12 kcal
-
25.2g főzőtejszín33 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
25.2g csirkemellfilé30 kcal
-
6.3g parmezán sajt25 kcal
-
31.5g hosszúmetélt117 kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1925.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 768 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 194.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.9 g
Zsír
-
Összesen 67.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3851.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 987 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1537 mg
-
Nátrium 828 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 389.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 623 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 496 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Hozzávalók
-
2 dl főzőtejszín
-
2 ek vaj
Elkészítés
- Először is, feltesszük a tésztavizet, mire a tésztavíz felfő és a tészta megfő, gyakorlatilag készen is leszünk mindennel.
- A vajat egy kisebb lábosban megolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott medvehagymát, felöntjük tejszínnel, ízlés szerint sózzuk és besűrítjük (pár perc). Semmiféle liszt és egyéb sűrítő (pl.keményítő) nem kell hozzá. Botmixerrel alaposan pépesítjük.
- A csirkemellet kissé sózzuk (vigyázva, mert a parmezán is sós), vékonyan megkenjük olajjal és a parmezánban megforgatjuk. Opció: előtte tojásba is márthatjuk, mintha paníroznánk.
- Egy serpenyőbe kevés olajat öntve kis lángon mindkét oldalán megsütjük. Javaslom, hogy széles lapáttal nyúljunk alá és úgy fordítsuk át, hogyha a parmezán esetleg odaragadna a serpenyőhöz sütés közben, akkor a lapáttal könnyen fel lehet szedni.
- Ha a tészta kifőtt, leszűrjük, és beleöntjük a mártásos edénybe és alaposan átforgatjuk a mártással.
- Azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 306
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14460
- Feltöltés dátuma: 2011. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Igen, én sem maradhattam le...na azt azért nem állítom, hogy álmatlanul forgolódtam éjszaka amiatt, hogy az én blogomon még nincs medvehagymás recept, bezzegmindenkimásénvaaan... Szeretem a medvehagymát, most van szezonja, addig együk, amíg van (ez lesz a spárgával is.) A snidlingmártás analógiájára készítettem egy medvehagymamártást, csak ezt pépesítettem. Eszméletlen színe lett..Na és az íze...arról nem is beszélve, hogy egy kis csavar is van benne. A hétvégén a főzősuliban vajban konfitált csirkét készítettünk, jó sok fokhagymával és a sütésből visszamaradt (egy kiló!) vajat szépen hazahoztam, ki nem dobunk semmit, jó lesz az még sok mindenre. Nos, a vajnak jó kis fokhagymaíze van, még aznap este nagy sóhajtások között pirítósra kenve ettem, és most felhasználtam ebben a mártásban is (nem mintha a medvehagyma önmagában nem lenne elég, így is egy csomag Orbit kell, hogy az ember elűzze..:D) Persze ha nincs otthon ipari mennyiségű fokhagymás vajunk, anélkül is működik. A mártás aztán rákerült egy kis tagliatellére, teljesen zöldre színezte. Bevallom, hogy először bőrén sütött lazacot képzeltem mellé, de nem volt kedvem kimászni a Metróba, csirkemell pedig mindig van itthon. Igenám, csak az olyan unalmas, így parmezánköpenyt kapott. Szóval, kb. ennyi.