r
Nosalty Logó

Tészta medvehagymamártással, parmezános csirkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tészta medvehagymamártással, parmezános csirkével
adag
Előkészítés
perc
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 959 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1919 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1925.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 959 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3851.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    987 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1919 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is, feltesszük a tésztavizet, mire a tésztavíz felfő és a tészta megfő, gyakorlatilag készen is leszünk mindennel.
  2. A vajat egy kisebb lábosban megolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott medvehagymát, felöntjük tejszínnel, ízlés szerint sózzuk és besűrítjük (pár perc). Semmiféle liszt és egyéb sűrítő (pl.keményítő) nem kell hozzá. Botmixerrel alaposan pépesítjük.
  3. A csirkemellet kissé sózzuk (vigyázva, mert a parmezán is sós), vékonyan megkenjük olajjal és a parmezánban megforgatjuk. Opció: előtte tojásba is márthatjuk, mintha paníroznánk.
  4. Egy serpenyőbe kevés olajat öntve kis lángon mindkét oldalán megsütjük. Javaslom, hogy széles lapáttal nyúljunk alá és úgy fordítsuk át, hogyha a parmezán esetleg odaragadna a serpenyőhöz sütés közben, akkor a lapáttal könnyen fel lehet szedni.
  5. Ha a tészta kifőtt, leszűrjük, és beleöntjük a mártásos edénybe és alaposan átforgatjuk a mártással.
  6. Azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 306
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14459
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igen, én sem maradhattam le...na azt azért nem állítom, hogy álmatlanul forgolódtam éjszaka amiatt, hogy az én blogomon még nincs medvehagymás recept, bezzegmindenkimásénvaaan...   Szeretem a medvehagymát, most van szezonja, addig együk, amíg van (ez lesz a spárgával is.)   A snidlingmártás analógiájára készítettem egy medvehagymamártást, csak ezt pépesítettem. Eszméletlen színe lett..Na és az íze...arról nem is beszélve, hogy egy kis csavar is van benne. A hétvégén a főzősuliban vajban konfitált csirkét készítettünk, jó sok fokhagymával és a sütésből visszamaradt (egy kiló!) vajat szépen hazahoztam, ki nem dobunk semmit, jó lesz az még sok mindenre. Nos, a vajnak jó kis fokhagymaíze van, még aznap este nagy sóhajtások között  pirítósra kenve ettem, és most  felhasználtam ebben a mártásban is (nem mintha a medvehagyma önmagában nem lenne elég, így is egy csomag Orbit kell, hogy az ember elűzze..:D) Persze ha nincs otthon ipari mennyiségű fokhagymás vajunk, anélkül is működik. A mártás aztán rákerült egy kis tagliatellére, teljesen zöldre színezte. Bevallom, hogy először bőrén sütött lazacot képzeltem mellé, de nem volt kedvem kimászni a Metróba, csirkemell pedig mindig van itthon. Igenám, csak az olyan unalmas, így parmezánköpenyt kapott.   Szóval, kb. ennyi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...