r
Nosalty Logó

Tepsiben sült vajas csirkemell boros piros gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tepsiben sült vajas csirkemell boros piros gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1914 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3221.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1052 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1914 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra. A csirkemell filét mossuk meg, papírtörlővel itassuk le a vizet róla. Ezután vegyünk elő egy akkora tepsit (én kerámiát használok, mert abban tálalhatom is), hogy a filék szorosan épp beleférjenek. Fontos, hogy a tepsinek magas legyen a fala.
  2. Tegyük bele a tepsibe a csirkemellet, és borsozzuk meg ízlés szerint, majd morzsoljuk a tetejére a húsleves kockát, és tegyünk mellé a pár szem borókabogyót, ha van otthon. Kockázzuk a filék tetejére a vajat.
  3. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy a pároláshoz elegendő legyen. Ügyeljünk, hogy a húsleves kocka feloldódjon. Tegyünk az egészre alufóliát, és helyezzük a sütőbe.
  4. Amikor a csirkemell szeletek már megpárolódtak, de még nem omlósak, fordítsuk meg őket, és fólia nélkül tegyük vissza a tepsit a sütőbe. Addig süssük, amíg az alaplé jelentős része elpárolgott, a csirkemell kezd omlóssá válni, és kezd pirulni. Ekkor fordítsuk meg, hogy a másik oldala is megpiruljon kissé.
  5. Amikor a hús már igazán puha, öntsünk alá 1 dl vörösbort. Ha kell, ezt megelőzően merjük le az alaplé egy részét, hisz a gyümölcs és a vörösbor plusz folyadékmennyiség lesz. Helyezzük a tetejére a gyümölcsöt, és pár percre tegyük vissza a sütőbe.
  6. Fontos, hogy többször kóstoljuk meg az ételt, hogy ízlésünknek megfelel-e a só és borsmennyiség. Amikor a gyümölcs is átmelegedett és megpárolódott, vegyük ki a sütőből.
  7. Hosszú szemű rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 618
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami gyümölcsöset és könnyűt, de mégis finomat és tartalmasat szerettem volna edzés után. Ez született.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...