Tepsiben sült vajas csirkemell boros piros gyümölcsökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
75g víz0 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
31 kcal
Összesen
479
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
300g víz0 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
300g erdei gyümölcs mix123 kcal
Összesen
1914
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
36.8g csirkemellfilé44 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
11g vaj79 kcal
-
22.1g víz0 kcal
-
7.4g száraz vörösbor6 kcal
-
22.1g erdei gyümölcs mix9 kcal
Összesen
140
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 805.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 195.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
479
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 114.2 g
Zsír
-
Összesen 137.1 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 688 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3221.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 1101 mg
-
Nátrium 1784 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 780.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1071 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 1052 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1914
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
-
500 g csirkemellfilé
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 db leveskocka
-
5 db borókabogyó
-
15 dkg vaj
-
3 dl víz
-
1 dl száraz vörösbor
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra. A csirkemell filét mossuk meg, papírtörlővel itassuk le a vizet róla. Ezután vegyünk elő egy akkora tepsit (én kerámiát használok, mert abban tálalhatom is), hogy a filék szorosan épp beleférjenek. Fontos, hogy a tepsinek magas legyen a fala.
- Tegyük bele a tepsibe a csirkemellet, és borsozzuk meg ízlés szerint, majd morzsoljuk a tetejére a húsleves kockát, és tegyünk mellé a pár szem borókabogyót, ha van otthon. Kockázzuk a filék tetejére a vajat.
- Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy a pároláshoz elegendő legyen. Ügyeljünk, hogy a húsleves kocka feloldódjon. Tegyünk az egészre alufóliát, és helyezzük a sütőbe.
- Amikor a csirkemell szeletek már megpárolódtak, de még nem omlósak, fordítsuk meg őket, és fólia nélkül tegyük vissza a tepsit a sütőbe. Addig süssük, amíg az alaplé jelentős része elpárolgott, a csirkemell kezd omlóssá válni, és kezd pirulni. Ekkor fordítsuk meg, hogy a másik oldala is megpiruljon kissé.
- Amikor a hús már igazán puha, öntsünk alá 1 dl vörösbort. Ha kell, ezt megelőzően merjük le az alaplé egy részét, hisz a gyümölcs és a vörösbor plusz folyadékmennyiség lesz. Helyezzük a tetejére a gyümölcsöt, és pár percre tegyük vissza a sütőbe.
- Fontos, hogy többször kóstoljuk meg az ételt, hogy ízlésünknek megfelel-e a só és borsmennyiség. Amikor a gyümölcs is átmelegedett és megpárolódott, vegyük ki a sütőből.
- Hosszú szemű rizzsel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 618
- Feltöltés dátuma: 2015. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valami gyümölcsöset és könnyűt, de mégis finomat és tartalmasat szerettem volna edzés után. Ez született.