Tejszínes sárgabarackkrémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g sárgabarack112 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
10 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
43 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
241
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
171 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
957
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
56.7g sárgabarack25 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
11.3g főzőtejszín15 kcal
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
28.3g víz0 kcal
Összesen
54
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 366.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 2555 micro
-
β-crypt 242 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
241
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1052.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.1 g
-
Cukor 114 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1467.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1087 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10218 micro
-
β-crypt 967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
957
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 579 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
-
1 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl főzőtejszín
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítés
- A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük. A gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk.
- Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy épp ellepje.
- Beleszórjuk a cukrokat. A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető. (Az én barackjaim nagyon érettek voltak, ezért elegendő volt ennyi bele.)
- Amint felfő, merülő mixerrel pürésítjük.
- A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, a levesbe csorgatjuk, és hagyjuk felforrni.
- Behűtve, barackszeletekkel, mentalevéllel díszítve kínáljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 301
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 60400
- Feltöltés dátuma: 2013. július 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Igazán édes sárgabarackok termettek idén kis kertünkben. Ki kellett próbálnom levesként is elkészítve. Bár az erősebbik nem képviselői a családban nem rajonganak a gyümölcsös levesekért, de a kislányommal mi szívesen kanalazgatjuk. Fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, csak vigyázzunk, hogy ne nyomják el a barack ízét.