Tejszínes burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
35 kcal
Összesen
246
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
985
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
82g burgonya47 kcal
-
16.4g főzőtejszín21 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
Összesen
80
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 189.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
246
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1312.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 622 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 757.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
985
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
2 dl főzőtejszín
-
1 gerezd fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, leöblítjük, majd félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kiolajozott tepsibe rakjuk őket, a szeletek félig fedhetik egymást.
- A tejszínbe belepréseljük a fokhagymát, ételsízesítővel fűszerezzük, majd a burgonyára öntjük.
- Alufóliával letakart tepsiben közepes fokozaton 45 percig sütjük, majd fólia nélkül további 15 percig, vagy addig, amíg a krumpli teteje megpirul.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 294
- Tegnapi nézettség: 31
- 7 napos nézettség: 176
- Össznézettség: 84193
- Feltöltés dátuma: 2010. június 19.
Ajánló
Az alufólia nélküli sütés előtt reszelhetünk a tetejére sajtot, ez a sütési idő végére szépen rápirul a krumplira.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Őszy-Tóth Gábriel : Így főz a Tisztelt Ház c. könyvéből származik a recept. A burgonya nálam abszolút első helyezett a köreteket illetően, legyen szó sütött, főzött változatról. Múlt hétvégén felajánlottam a családnak, hogy készítek vasárnapi ebédet, de nem szerettem volna a sablonos köreteket megsütni, így hát elkezdtem lapozgatni az egyik kedvenc "szakács"könyvemet (fent említett könyvről van szó), és ebben leltem rá erre a nagyon egyszerű, mégis nagyon finom köretre. Mindenkinek csak ajánlani tudom=]