r
Nosalty Logó

Tejfölös sült zöldbab

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Helga1
Tejfölös sült zöldbab
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

423
Kalória
7.4g
Fehérje
21.2g
Szénhidrátok
36.4g
Zsír
267.6g
Víz
89.8g
Koleszterin
6.1g
Rost
10.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1693 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    267.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    875 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 423 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1936.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1070.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3502 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5646 micro
Összesen 1693 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A zöldbabot gőz felett megpároljuk.
  2. A tepsit vajjal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  3. Beletesszük a zöldbabot, a tetejére szintén morzsát szórunk.
  4. A margarint megolvasztjuk, összekeverjük a tejföllel, sózzuk.
  5. Ráöntjük a zöldbabra (tehetünk rá szeletelt szalonnát), és megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Kedvenc köretünk egyike.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!