r
Nosalty Logó

Tavaszi spárgás csirketekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Guxj
Tavaszi spárgás csirketekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

449
Kalória
38.7g
Fehérje
15.8g
Szénhidrátok
27.4g
Zsír
474.1g
Víz
134.7g
Koleszterin
8.3g
Rost
7.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    474.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1782 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2784 micro
Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    948.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    3565 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5569 micro
Összesen 899 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát tisztítsuk meg, távolítsuk el a fás részeket, és tegyük lobogó, vízbe 6 percre. A főzővízbe tegyünk egy nagy csipet sót és egy vastag citromkarikát (vagy egy-két ek. citromlevet).
  2. Amíg a spárga fő, klopfoljuk ki a húsokat. Én addig ütlegelem, amíg át lehet látni a papírvékony szeleteken. Ezután fűszerezzük. Én csak sót használok, de tehetünk rá borsot vagy más fűszert, amit csirkéhez használunk.
  3. A spárgákat a 6 perc elteltével tegyük azonnal hideg vízbe, hogy megálljon a főzési folyamat, majd papírtörlővel törölgessük őket szárazra.
  4. Egy szelethez átlagosan négy spárgát számoljunk. Tegyük a spárgákat a hús közepére, majd göngyöljük össze. Tekerjük körbe rajta a bacont is, és kézzel szorongassuk meg. Nekem sosem esik szét, de fogpiszkálóval lehet fixálni, ha túl lazának találjuk.
  5. Vastagon vajazzunk ki egy tepsit, majd sorakoztassuk fel a tekercseket úgy, hogy a spárga "virágos" vége leérjen a tepsi aljára. Így azok zamatosak és ropogósak lesznek.
  6. 180 fokon körülbelül 40 perc alatt elkészül. A sütési idő függ a hús vastagságától és a mennyiségtől is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ha tavasz, akkor spárga! Én többnyire főtt burgonyával és salátával tálalom ezt a könnyű főételt, de édesburgonyapürével is csodás. Vaj helyett olaj vagy zsír, bacon helyett pedig sonka vagy szalámi is tökéletes. Kísérletezz bátran!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!