Tavaszi spárgás csirketekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Guxj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
560g zöldspárga78 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
449
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
1120g zöldspárga157 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
899
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
15.4g csirkemellfilé19 kcal
-
76.9g zöldspárga11 kcal
-
4.7g bacon18 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
62
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1071.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 474.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 1782 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2784 micro
Összesen
449
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 77.5 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2143.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1008 mg
-
Nátrium 631 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 948.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 328 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 349 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 3565 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5569 micro
Összesen
899
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 382 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A spárgát tisztítsuk meg, távolítsuk el a fás részeket, és tegyük lobogó, vízbe 6 percre. A főzővízbe tegyünk egy nagy csipet sót és egy vastag citromkarikát (vagy egy-két ek. citromlevet).
- Amíg a spárga fő, klopfoljuk ki a húsokat. Én addig ütlegelem, amíg át lehet látni a papírvékony szeleteken. Ezután fűszerezzük. Én csak sót használok, de tehetünk rá borsot vagy más fűszert, amit csirkéhez használunk.
- A spárgákat a 6 perc elteltével tegyük azonnal hideg vízbe, hogy megálljon a főzési folyamat, majd papírtörlővel törölgessük őket szárazra.
- Egy szelethez átlagosan négy spárgát számoljunk. Tegyük a spárgákat a hús közepére, majd göngyöljük össze. Tekerjük körbe rajta a bacont is, és kézzel szorongassuk meg. Nekem sosem esik szét, de fogpiszkálóval lehet fixálni, ha túl lazának találjuk.
- Vastagon vajazzunk ki egy tepsit, majd sorakoztassuk fel a tekercseket úgy, hogy a spárga "virágos" vége leérjen a tepsi aljára. Így azok zamatosak és ropogósak lesznek.
- 180 fokon körülbelül 40 perc alatt elkészül. A sütési idő függ a hús vastagságától és a mennyiségtől is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15904
- Feltöltés dátuma: 2017. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Guxj
39 recept
Ha tavasz, akkor spárga! Én többnyire főtt burgonyával és salátával tálalom ezt a könnyű főételt, de édesburgonyapürével is csodás. Vaj helyett olaj vagy zsír, bacon helyett pedig sonka vagy szalámi is tökéletes. Kísérletezz bátran!