r
Nosalty Logó

Szüreti pecsenye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Szüreti pecsenye
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

819
Kalória
44.3g
Fehérje
34.8g
Szénhidrátok
52.8g
Zsír
373g
Víz
184.6g
Koleszterin
1.7g
Rost
29.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    373 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    211.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3417.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1491.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    731 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 3277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 C-fokra.
  2. A sertéslapockát leöblítjük, szárazra töröljük. A húsdarabot hosszanti irányban két azonos vastagságú csíkra vágjuk, majd mindkét húst három csíkra vágjuk úgy, hogy az egyik véget nem vágjuk végig, hanem maradjon egyben. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd hármas fonással megfonjuk, hústűvel betűzzük a fonat végét.
  3. Áttesszük egy megfelelő nagyságú tepsibe, beleöntünk 2 dl vizet és a 2 ek zsírt, majd lefedjük alufóliával. Sütőbe téve 160-170 C- fokon 30 percig pároljuk.
  4. Levesszük róla a fóliát, meg-megöntözzük a pecsenyelével, készre sütjük.
  5. A fonatokat tálra emeljük, alufóliával betakarva, melegen tartjuk.
  6. A körethez a szőlőt megmossuk, leszemezzük, szárazra töröljük.
  7. A pecsenyeléből 1 decinyit egy serpenyőbe szűrünk, beledobjuk a szőlőt, jól átforrósítjuk.
  8. Lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a rummal, összekeverjük, fedő alatt 5 percig pihentetjük.
  9. A sertésfonatokból hústűket kihuzigáljuk, köréjük szedjük a szőlőt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Sült hús, rumos, sült szőlővel? Ez egy jó story nem?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos itt folytatja tévés pályafutását

A Troll a konyhában 3. évada március 31-től megújulva tér vissza a képernyőkre. A házigazda, Rákóczi Feri mellé Sárközi Ákos (a Konyhafőnök korábbi zsűritagja) csatlakozik döntőbíróként, aki kiszúrja, melyik ételek estek áldozatul a napi troll munkálkodásának. Ez nem minden, ugyanis sok újdonság várható az új évadban, többek között az is, hogy a nézők elsőkézből értesülnek arról, ki a szabotőr, így végigkövethetik minden lépését.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!