r
Nosalty Logó

Szüreti pecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Szüreti pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    373 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    211.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3417.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1491.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    731 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 3277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 C-fokra.
  2. A sertéslapockát leöblítjük, szárazra töröljük. A húsdarabot hosszanti irányban két azonos vastagságú csíkra vágjuk, majd mindkét húst három csíkra vágjuk úgy, hogy az egyik véget nem vágjuk végig, hanem maradjon egyben. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd hármas fonással megfonjuk, hústűvel betűzzük a fonat végét.
  3. Áttesszük egy megfelelő nagyságú tepsibe, beleöntünk 2 dl vizet és a 2 ek zsírt, majd lefedjük alufóliával. Sütőbe téve 160-170 C- fokon 30 percig pároljuk.
  4. Levesszük róla a fóliát, meg-megöntözzük a pecsenyelével, készre sütjük.
  5. A fonatokat tálra emeljük, alufóliával betakarva, melegen tartjuk.
  6. A körethez a szőlőt megmossuk, leszemezzük, szárazra töröljük.
  7. A pecsenyeléből 1 decinyit egy serpenyőbe szűrünk, beledobjuk a szőlőt, jól átforrósítjuk.
  8. Lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a rummal, összekeverjük, fedő alatt 5 percig pihentetjük.
  9. A sertésfonatokból hústűket kihuzigáljuk, köréjük szedjük a szőlőt.
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6993
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Ajánló

Burgonyapürét  vagy krokettet kínálhatunk hozzá. Készíthetjük sertéscombból, pulykamell-filéből, szűzpecsenyéből. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Sült hús, rumos, sült szőlővel? Ez egy jó story nem?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...