Sztrapacska Lizinkától
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
175g burgonya101 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Összesen
575
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
700g burgonya404 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
2299
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
44.5g burgonya26 kcal
-
19.1g finomliszt69 kcal
-
21.6g vöröshagyma8 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.7g tejföl25 kcal
Összesen
146
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 218.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
575
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50 g
Zsír
-
Összesen 74.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1726.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 865 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 358.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 873.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
2299
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg burgonya
-
30 dkg finomliszt
-
2 nagy db vöröshagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
2 dl tejföl
Elkészítés
- A burgonyákat mosás és hámozás után krumplireszelőn lereszeljük. Beletesszük a lisztet és a sót. Jól összekeverjük. Amíg összeérik, elkészítjük a pirított hagymát.
- A hagymát félbe vágjuk és vékonyan felszeleteljük. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat és aranybarnára pirítjuk benne a hagymát.
- Egy nagy méretű fazékban vizet forralunk. Amikor gyöngyözve forr, beleszaggatjuk a masszát. (Én evőkanalat használok erre a célra.)
- Amikor a kis galuskák feljöttek a víz felszínére, szűrővel kiszedjük és hideg vízzel alaposan leöblítjük. Beletesszük a hagymás zsiradékba és jól összepirítjuk.
- Frissen, melegen tányérokra szedjük és a tejfölt külön kínáljuk mellé.
- Elkészítettem: 99 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2746
- Feltöltés dátuma: 2014. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Nagyon, de nagyon szeretjük a sztrapacskát. Sose tudok annyit főzni, hogy maradjon a lábasban. Nem tervezem előre a készítését, juhtúró pedig csak akkor van a hűtőben, ha célirányosan azt akarunk vásárolni. Ezért készítem ilyen egyszerűen! Ezek a hozzávalók mindig kéznél vannak.