adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
83g kékszőlő55 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
42g befőzőcukor161 kcal
Összesen
217
kcal
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g kékszőlő662 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
500g befőzőcukor1935 kcal
Összesen
2606
kcal
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
64.9g kékszőlő43 kcal
-
2.6g citromlé1 kcal
-
32.5g befőzőcukor126 kcal
Összesen
170
kcal
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 33.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
217
kcal
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 676.4 g
-
Cukor 649 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 810.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 697 micro
Összesen
2606
kcal
- 1% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A megmosott szőlőt egy edénybe tesszük. Burgonyatörővel enyhén összetörjük, felfőzzük, kb. 10 percig főzzük, majd szitán átpasszírozzuk.
- A gyümölcsöt visszatesszük az edénybe, hozzáadjuk a cukrot, állandó keverés mellett felfőzzük, majd magas hőmérsékleten kb. 3 percig főzzük.
- Befőttes üvegekbe töltjük, kb. 5 percre fejreállítjuk, majd visszafordítjuk, és konyharuhába becsomagolva hűlni hagyjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 59275
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A lekvárt ízesíthetjük 2 ág mentával is, amelyet a szőlővel együtt főzzünk, még mielőtt átpasszíroznánk.