r
Nosalty Logó

Szilvás ötfűszeres kacsamell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Szilvás ötfűszeres kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
grill
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamelleket megmossuk, szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ötfűszer keverékkel.
  2. A kacsamelleket körberakjuk a szilvával, amit megszórunk kevés fahéjjal.
  3. A grillsütőt 250 fokra melegítjük. Amikor már forró, betoljuk a kacsamellet,és 8 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a bőrös felére 1-1 kanál mézet csurgatunk, és úgy sütjük további 7-8 percig.
  4. Tálalásnál grillezett polentát adtam hozzá.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5207
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás ötfűszeres kacsamell
Évi néni 1830 recept

Időnként elkap a mélyhűtő kiürítés kisördöge, és ilyenkor ami épp a kezembe akad, az kerül a serpenyőmbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...