r
Nosalty Logó

Szilvás ötfűszeres kacsamell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Szilvás ötfűszeres kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
grill
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamelleket megmossuk, szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ötfűszer keverékkel.
  2. A kacsamelleket körberakjuk a szilvával, amit megszórunk kevés fahéjjal.
  3. A grillsütőt 250 fokra melegítjük. Amikor már forró, betoljuk a kacsamellet,és 8 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a bőrös felére 1-1 kanál mézet csurgatunk, és úgy sütjük további 7-8 percig.
  4. Tálalásnál grillezett polentát adtam hozzá.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5190
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás ötfűszeres kacsamell
Évi néni 1830 recept

Időnként elkap a mélyhűtő kiürítés kisördöge, és ilyenkor ami épp a kezembe akad, az kerül a serpenyőmbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek