r
Nosalty Logó

Szilvás gombóc Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Szilvás gombóc Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombóc

Egyéb

Összesen 193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombóc

Egyéb

Összesen 769 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombóc

Egyéb

Összesen 111 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 769 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Gombóc

Egyéb

Elkészítés

Gombóc

  1. A főtt burgonyát meghámozzuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük, kicsi sóval és a liszttel összedolgozzuk. (A liszt mennyisége mindig attól függ, milyen burgonyát választottunk. A minél nagyobb keményítőtartalmú felel meg leginkább erre a célra.)
  2. A tésztából kis, zöld diónyi vagy még kisebb darabokat csípünk ki, tenyerünk között golyót formálunk belőle. (Ebből a mennyiségből 16 db lett.)
  3. Lobogó sós vízbe dobáljuk a gombóckákat, és ha feljöttek a víz színére, kihalásszuk őket a vízből, és egy tálba tesszük kevés olvasztott vajra. Abban megforgatjuk.
  4. A mandulás kekszet összetörjük, és száraz serpenyőben átmelegítjük, ebbe forgatjuk a vajas gombócokat.

Egyéb

  1. A nagy szemű szilvát felezzük, illetve negyedekbe, hatodokba vágjuk ízlés szerint. Egy tepsibe tesszük őket héjával lefelé. A húsukat megszórjuk kevés barna cukorral, és sütőben, grill fokozaton vagy "zsebsárkánnyal" rákaramellizáljuk a cukrot.
  2. A tejfölt a vaníliával, a gyümölcscukorral és a fahéjjal elkeverjük, és tálalásnál díszítjük vele a desszertet.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 3549
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás gombóc Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Ma reggel láttam ezt a receptet a "Restaurant" című műsorban, az Aszú étterem kínálatában. Azonnal ugrottam is az előkészületeknek, mert volt egy közepes főtt krumplim, ami tegnapról maradt, és persze nem akartam kidobni. Eredetileg kenyérbe szántam, de mivel reggel bagelt sütöttem, a krumpli ott maradt árván. Annyira felbuzdultam, hogy még a mandulás kekszet is én sütöttem hozzá, amiből a "prézli" lett.

Hozzávalók

Gombóc

Egyéb

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...