Szilvalekvár körtével és almával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
378
kcal
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1507
kcal
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.2 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 313.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
378
kcal
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 392.7 g
-
Cukor 339 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1253 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1080 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 682 micro
Összesen
1507
kcal
- 0% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gyümölcsöket megtisztítjuk, kimagozzuk, daraboljuk, és egy vastag aljú fazékbe tesszük.
- Először kis lángon elkezdjük főzni, néha megkeverjük, még fedő is mehet rá.
- Beleöntünk kb. 10 dkg cukrot és jól elekeverjük. A kardamomot kinyitjuk,és a magokat beledobjuk a gyümölcsbe. Előtte kicsit próbáljuk szétnyomni.
- Kb. 30-40 percig főzzük, már közepes tűzön, gyakori kevergetés mellett.
- Ha már jó pépes, levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, és itt már fedő nélkül és nagyobb tűzön főzzük, de szinte állandóan keverni kell. Megkóstoljuk, és ha nem érezzük elég édesnek, beletesszük a többi cukrot, vagy amennyi szükséges. Még főzzük a cukor után legalább 15 percig, de addig, amíg kellően sűrűnek nem érezzük.
- Még forrón az üvegebe töltjük. Az üvegeknek és a tetőknek ekkor már tisztának, sterilnek kell lenniük.
- Az üvegekre rácsavarjuk a tetőt, 5 percre fejre kell állítani, majd mehet a száraz dunsztba. (Én egy hűtőtáskát kibélelek újsággal és meleg pléddel.) Másnapig ott maradnak.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3719
- Feltöltés dátuma: 2012. október 11.
Ajánló
Lekvárkedvelőknek javaslom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Az idén kezdtem el lekvározni, alighanem nem tudom abbahagyni! Ami gyümölcs nem fogy el, vagy nagyon olcsón látok valahol, azt biztos hogy megfőzöm lekvárnak! Ez a párosítás is így született. A kardamomot meg most próbálom megismerni, tehát adott volt ennek a pár üvegnek a tartalma.