r
Nosalty Logó

Székelykáposzta Csilldikótól

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csilldikó
Székelykáposzta Csilldikótól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húsos része

A káposzta

931
Kalória
46.6g
Fehérje
10.6g
Szénhidrátok
78g
Zsír
480g
Víz
116.8g
Koleszterin
5.3g
Rost
4.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsos része

A káposzta

Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsos része

A káposzta

Összesen 5589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húsos része

A káposzta

Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3090.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    2468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    480 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.5 g

Zsír

  • Összesen
    468.1 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18541.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    14810 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    2880.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2961 micro
Összesen 5589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

A húsos része

  1. Jól mossuk ki egy tészta szűrőben a káposztát, hogy ne legyen olyan sós! Kóstoljuk is meg, nehogy sós maradjon....

A káposzta

  1. Készítsünk ki minden hozzávalót magunk köré, kockázzuk fel a hagymákat, a szalonnát. A kolbászt ízlés szerint karikákra vagy két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel. A húst is kockázzuk fel tetszőleges méretre, én picire szoktam kb. 4 cm-re.
  2. Az olajat hevítsük fel, tegyük bele a szalonnát, és pirítsuk jól meg őket, aki szereti kicsit nyersen annak nem kötelező annyira, utána dobjuk rá a hagymát, és azzal együtt pirítsuk tovább, amíg a hagyma nem lesz jó üveges, utána jöhetnek a kolbász darabkák.
  3. Ha már jó a hagymánk, kicsit engedjük fel kb. 1 dl vízzel, és tegyük bele a fűszereket, utána mehet rá a hús is. Kicsit hagyjuk össze sülni a fűszerekkel, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon félkészre (majdnem puhára) főzzük (közben ellenőrizni kell, nehogy leégjen, a vizet picit mindig pótolni kell).
  4. Egy kanállal nézzük meg a husit, hogy mennyire jön szét, a fazék oldalához nyomva, ha már kezd kicsit szét jönni akkor mehet rá a káposzta és a füstölt kocka!
  5. Jól főzzük, és kavarjuk össze addig, amíg meg nem puhulnak! (Utólag lehet még hozzá fűszert tenni, ha nem lenne elég.) Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Imádom azokat az ételeket amiből a sok is kevés, és jó kiadós is. Ebből a jó füstös kápiból egy nagy fazékkal szoktam készíteni, baromi élvezetes tunklizni a tejfölös levét, és a férfiak nagy örömére tele van hússal, még nem volt olyan, hogy meg maradt volna. Nagycsaládosoknak bátran ajánlom, le is lehet fagyasztani, szét porciózva kis edényekbe 2 hónapig is eláll....

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!