r
Nosalty Logó

Sütőtökös-hagymás csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sütőtökös-hagymás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2535 micro
  • α-karotin
    359 micro
  • β-karotin
    1840 micro
  • β-crypt
    1466 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1827.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11059 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1842 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10140 micro
  • α-karotin
    1434 micro
  • β-karotin
    7361 micro
  • β-crypt
    5864 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1178 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    681 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük, majd a zsíron elkezdjük dinsztelni.
  2. A sütőtök héját levágjuk, és 2x2 cm-es kockákra szeleteljük, majd a hagymához adjuk.
  3. Fedő alatt közepes lángon 3-4 percig pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fehérbort.
  4. További 6-7 percet pároljuk, majd hozzáadjuk az egész csirkemájakat, és fedő alatt tovább pároljuk kb. 10 percig. Az utolsó 3-4 percben levesszük az edényről a fedőt, hogy ha túl sok a lé el tudjon párologni. (A májat úgy készítsük el, hogy inkább puha legyen, de belül már ne legyen véres.)
  5. Barna kenyérből készült pirítóssal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5769
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Ajánló

Köretet nem is ajánlanék hozzá, csak egy kis pirítóst (lehetőleg barna kenyérből), hogy tudjon érvényesülni a puha csirkemáj (ne süssük keményre, inkább pároljuk) a fehérboros-sütőtökös-hagymás társaival. Meleg előételként is el tudom képzelni. Akinek van hozzá kedve, próbálja ki! Kacsa- vagy libamájjal is igen kiváló lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájat csak akkor készítek, amikor igazán megkívánom. Azon gondolkodtam, hogy lehetne egy könnyed, egyszerűen elkészíthető ízesítést adni a csirkemájnak. Amikor megpillantottam a sütőtököt, már egyértelmű volt, hogy a máj sütőtökkel fog sülni (illetve párolódni). Azért kapott egy kis szalonnás, hagymás alapot, kakukkfüves ízesítést és egy kis fehérboros locsolást. A kissé kesernyés ízű csirkemájhoz jól passzolt az édeskés, krémes sütőtök.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...