r
Nosalty Logó

Sütőtökös-hagymás csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sütőtökös-hagymás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2535 micro
  • α-karotin
    359 micro
  • β-karotin
    1840 micro
  • β-crypt
    1466 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1827.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11059 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1842 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10140 micro
  • α-karotin
    1434 micro
  • β-karotin
    7361 micro
  • β-crypt
    5864 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1178 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    681 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük, majd a zsíron elkezdjük dinsztelni.
  2. A sütőtök héját levágjuk, és 2x2 cm-es kockákra szeleteljük, majd a hagymához adjuk.
  3. Fedő alatt közepes lángon 3-4 percig pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fehérbort.
  4. További 6-7 percet pároljuk, majd hozzáadjuk az egész csirkemájakat, és fedő alatt tovább pároljuk kb. 10 percig. Az utolsó 3-4 percben levesszük az edényről a fedőt, hogy ha túl sok a lé el tudjon párologni. (A májat úgy készítsük el, hogy inkább puha legyen, de belül már ne legyen véres.)
  5. Barna kenyérből készült pirítóssal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 5755
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Ajánló

Köretet nem is ajánlanék hozzá, csak egy kis pirítóst (lehetőleg barna kenyérből), hogy tudjon érvényesülni a puha csirkemáj (ne süssük keményre, inkább pároljuk) a fehérboros-sütőtökös-hagymás társaival. Meleg előételként is el tudom képzelni. Akinek van hozzá kedve, próbálja ki! Kacsa- vagy libamájjal is igen kiváló lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájat csak akkor készítek, amikor igazán megkívánom. Azon gondolkodtam, hogy lehetne egy könnyed, egyszerűen elkészíthető ízesítést adni a csirkemájnak. Amikor megpillantottam a sütőtököt, már egyértelmű volt, hogy a máj sütőtökkel fog sülni (illetve párolódni). Azért kapott egy kis szalonnás, hagymás alapot, kakukkfüves ízesítést és egy kis fehérboros locsolást. A kissé kesernyés ízű csirkemájhoz jól passzolt az édeskés, krémes sütőtök.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek