Sültpaprika-saláta Ágicámdrágámtól
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ágicámdrágám
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
51
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
204
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 318.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 699 micro
Összesen
51
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1274.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 659 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 1706 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2796 micro
Összesen
204
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
14
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Paprikákat megmossuk, majd sütőpapírral kibélelt gáztepsibe rakjuk.
- A sütőt grillezésre állítjuk, és a paprikákat körbeforgatva meggrillezzük, amíg sült színt nem kap.
- A megsült paprikákat kivesszük a tepsiből, és kb 3-4 percre fóliával letakarjuk, mert így könnyebben lehet a paprikák héját lehúzni.
- A salátaléhez összekeverjük az ecetet a sóval a cukorral és a vízzel.
- A megnyúzott paprikákat az előre elkészített salátalébe tesszük, majd a fogyasztásig hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5508
- Feltöltés dátuma: 2013. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ágicámdrágám
31 recept
Gyerekkorom óta a kedvenc salátáim közé tartozik, amelyet gyakran készítettünk. Persze akkor még gázon és egy vaslapon, így órákig tartott, mire egy tisztességes adagot megsütöttünk. Azóta is sokszor elkészítem, és eddig mindenkinél és mindenhol nagy sikert aratott. Az elkészítésekor mindig több paprikát sütök meg, mivel nagyon jól fagyasztható, és télen így már csak a salátalé elkészítése szükséges hozzá. Bogyiszlói paprikából elkészítve is kiváló, ha valaki szereti, és bírja az erőset.