r
Nosalty Logó

Sültpaprika-saláta Ágicámdrágámtól

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ágicámdrágám
Sültpaprika-saláta Ágicámdrágámtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 14 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 51 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    659 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    1706 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2796 micro
Összesen 204 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 14 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Paprikákat megmossuk, majd sütőpapírral kibélelt gáztepsibe rakjuk.
  2. A sütőt grillezésre állítjuk, és a paprikákat körbeforgatva meggrillezzük, amíg sült színt nem kap.
  3. A megsült paprikákat kivesszük a tepsiből, és kb 3-4 percre fóliával letakarjuk, mert így könnyebben lehet a paprikák héját lehúzni.
  4. A salátaléhez összekeverjük az ecetet a sóval a cukorral és a vízzel.
  5. A megnyúzott paprikákat az előre elkészített salátalébe tesszük, majd a fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5507
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sültpaprika-saláta Ágicámdrágámtól
Ágicámdrágám 31 recept

Gyerekkorom óta a kedvenc salátáim közé tartozik, amelyet gyakran készítettünk. Persze akkor még gázon és egy vaslapon, így órákig tartott, mire egy tisztességes adagot megsütöttünk. Azóta is sokszor elkészítem, és eddig mindenkinél és mindenhol nagy sikert aratott. Az elkészítésekor mindig több paprikát sütök meg, mivel nagyon jól fagyasztható, és télen így már csak a salátalé elkészítése szükséges hozzá. Bogyiszlói paprikából elkészítve is kiváló, ha valaki szereti, és bírja az erőset.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...