Sült kacsa hagyma ágyon
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dézi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
római tál
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
250g kacsacomb727 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
Összesen
761
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
1250g kacsacomb3636 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
Összesen
3803
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
73.3g kacsacomb213 kcal
-
26.4g vöröshagyma10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g szójaszósz0 kcal
Összesen
223
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 70.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 552.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 160.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
761
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.4 g
Zsír
-
Összesen 354.5 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 168 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 684 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2763.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1376 mg
-
Nátrium 863 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 804.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 450 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
3803
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
-
5 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
-
1 teáskanál szójaszósz
Elkészítés
- A megpucolt kacsát szétdaraboljuk, a sóval és a magyaros fűszerkeverékével jól bedörzsöljük (az aprólékját félreteszem, azt káposztába szoktam tenni), hagyjuk 1-2 órát állni.
- A hagymát megpucoljuk, vastagabb csíkokra vagdaljuk.
- A mázas cserépedényt beáztatjuk 20 percre.
- A cserépedény aljába terítjük a hagyma felét, rárakjuk a kacsahúst (én a combot, a mellet, a szárnyát, és a farcsíkját is beleteszem, mert én nagyon szeretem a csontossát), majd ráterítjük a maradék hagymát.
- Lefedjük a cserépedény tetejével és sütjük.
- Ha a hús puha, levesszük a tetőt és meglocsoljuk szójaszósszal, majd sűrűn locsolva a saját zsírjával szép pirosra sütjük. (Ha valaki szereti, amikor félig megpuhul a husi, tehet az edénybe burgonyát is negyedelve és úgy sütheti tovább, amíg meg nem puhul a burgonya és a husi. Tetőlevétel után úgy is lehet pirítani a husit, és a burgonyát. Isteni finom lesz úgy is.)
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 16965
- Feltöltés dátuma: 2012. február 26.
Ajánló
Sült burgonya, krumplipüré, savanyúság illik hozzá (én sült almával és krumplipürével ettem, nagyon finom). Lehet 1 pohárka félédes fehérbor is:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dézi
30 recept
Falusi révén nevelünk kacsát. Tudom, hogy elég drága az üzletekben és így nem olcsó ebéd. De nagyon finom:) Lehet bármelyik részét kapni az üzletben, ki milyet szeret, nem muszáj egész kacsát használni a sütéshez.