r
Nosalty Logó

Sült kacsa hagyma ágyon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dézi
Sült kacsa hagyma ágyon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

761
Kalória
21.7g
Fehérje
7.7g
Szénhidrátok
70.9g
Zsír
160.9g
Víz
136.8g
Koleszterin
1.4g
Rost
3.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    160.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    354.5 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2763.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    804.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 3803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

  1. A megpucolt kacsát szétdaraboljuk, a sóval és a magyaros fűszerkeverékével jól bedörzsöljük (az aprólékját félreteszem, azt káposztába szoktam tenni), hagyjuk 1-2 órát állni.
  2. A hagymát megpucoljuk, vastagabb csíkokra vagdaljuk.
  3. A mázas cserépedényt beáztatjuk 20 percre.
  4. A cserépedény aljába terítjük a hagyma felét, rárakjuk a kacsahúst (én a combot, a mellet, a szárnyát, és a farcsíkját is beleteszem, mert én nagyon szeretem a csontossát), majd ráterítjük a maradék hagymát.
  5. Lefedjük a cserépedény tetejével és sütjük.
  6. Ha a hús puha, levesszük a tetőt és meglocsoljuk szójaszósszal, majd sűrűn locsolva a saját zsírjával szép pirosra sütjük. (Ha valaki szereti, amikor félig megpuhul a husi, tehet az edénybe burgonyát is negyedelve és úgy sütheti tovább, amíg meg nem puhul a burgonya és a husi. Tetőlevétel után úgy is lehet pirítani a husit, és a burgonyát. Isteni finom lesz úgy is.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 90 perc

Falusi révén nevelünk kacsát. Tudom, hogy elég drága az üzletekben és így nem olcsó ebéd. De nagyon finom:) Lehet bármelyik részét kapni az üzletben, ki milyet szeret, nem muszáj egész kacsát használni a sütéshez.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!