Sült barackpuding 1905-ből
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
165
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
657
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 101.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
165
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 414 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 696.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.6 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 405.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 632 micro
-
β-crypt 254 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 820 micro
Összesen
657
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizslisztet egy lábosban 1-2 deci vízzel elkeverjük, majd megvárjuk, hogy leülepedjék, s ekkor leöntjük róla a víz nagyját.
- Hozzáöntjük a tejet, megsózzuk, és lassú tűzön sűrű péppé főzzük, félretesszük.
- A vajat egy tálban habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját a rizslisztes pépet.
- A barackot megpucoljuk és feldaraboljuk apróra, ezt is a keverékhez adjuk.
- Végül felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan a masszába forgatjuk. Szilikonos sütőformában 1,5-2 órát sütjük max. 180 fokon.
- Tűpróbát végzünk. Amikor készre sült, már száraznak tűnik, de az állaga még remegős. Óvatosan egy tányérra fordítjuk, és azon melegében elfogyasztjuk, mert félő, hogyha hagyjuk hűlni, összetöpped kissé.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 15
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4250
- Feltöltés dátuma: 2014. július 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
Ez a "pudding"-recept Kugler Géza Nagy házi cukrászat című könyvéből való. Ugyan a mennyiségeket ötödöltem, de az utasításokat betartva készítettem, és nagyon finom lett. Bővebben itt.