Spenót saláta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
550
Kalória
21.9g
Fehérje
3.8g
Szénhidrátok
48.6g
Zsír
123.3g
Víz
395.6g
Koleszterin
1.5g
Rost
908.1mg
Cukor
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
550
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
1100
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 396 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1245.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 752 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 123.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 271 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3040 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7075 micro
Összesen
550
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.9 g
Zsír
-
Összesen 97.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 791 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2491.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 540 mg
-
Nátrium 1504 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 246.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 816 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 541 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 600 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6079 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14149 micro
Összesen
1100
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1206 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2807 micro
Összesen
218
kcal
Elkészítés
- Miután a spenótlevelek szárait lecsipkedtük, alaposan megmossuk a spenótot és megszárítjuk.
- A tojásokat megfőzzük: lábasba tesszük, hideg vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje, nagy lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és forrástól számítva 10 perc után levesszük a tűzről, hideg vizet engedünk rá. Rögtön megpucoljuk, és gerezdekre vágjuk.
- Miközben a tojást főzzük, egy serpenyőt szárazon felhevítünk, illatosra pirítjuk benne a fenyőmagokat, ha már szép aranyszínűek, kivesszük és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben, szintén szárazon, a pancetta szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk.
- Nincs más hátra, mint a spenótleveleket tányérra rendezni, ráhelyezni a tojást, a pancettát, rászórni a fenyőmagot, és olívaolajjal permetezni.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Egy alternatíva, arra az esetre, ha éppen nem főzeléket szeretnénk készíteni a spenótból. Hipp-hopp összedobható ebéd vagy vacsora kerekedhet a spenótlevelekből, számtalan módon variálható, ki-ki ízlése szerint. Én az alábbi összetevőkkel készítettem, melyektől olaszos beütést kapott a saláta.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!