r
Nosalty Logó

Spárgás csirkemell Mari konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
mari
Spárgás csirkemell Mari konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2867 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 477 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    184.4 g

Zsír

  • Összesen
    216.1 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7082.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2214 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2624 mg
  • Nátrium
    1663 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1603.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2534 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1861 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    8028 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9977 micro
Összesen 2867 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket besózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, megsütjük.
  2. A spárgát megpucoljuk, a fás végét levágjuk, kidobjuk. A fejét levágjuk, félretesszük, 3 cm-es darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós, citromleves, kiskanálnyi vajas vízben, forrástól számítva 5 percig forraljuk, leszűrjük.
  3. A vajat megolvasztjuk, bele a spárgát meg a spárga fejet, az apróra vágott petrezselymet, a 0,5 l tejszínt és a fele reszelt sajtot + só, bors. Közben a tejfölt a liszttel összekeverjük, és a felforralt tejszínes-sajtos raguba keverjük.
  4. Vajjal kikent jénaiba helyezzük a fele csirkemellet, ráöntjük a fele spárgás ragut. Megint a csirkemell, ragu. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  5. Sütőbe tesszük, alufóliával lefedjük. Kb 1/2 óra múlva leszedjük az alufóliát, és rásütjük a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7025
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiváló vendégváró, bőséges étel. Előző nap elkészíthető. A vendégek érkezésére pedig frissen süthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...