Spárgás csirkemell Mari konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
mari
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
167g fehér spárga23 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
-
83g főzőtejszín109 kcal
-
75g csirkemellfilé90 kcal
Összesen
477
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g fehér spárga140 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
450g csirkemellfilé540 kcal
Összesen
2867
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
42g fehér spárga6 kcal
-
3.8g petrezselyem1 kcal
-
8.4g sajt30 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g főzőtejszín28 kcal
-
18.9g csirkemellfilé23 kcal
Összesen
121
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1180.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 369 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 267.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 298 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1338 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1663 micro
Összesen
477
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 184.4 g
Zsír
-
Összesen 216.1 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 988 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7082.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 2214 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 373 mg
-
Foszfor 2624 mg
-
Nátrium 1663 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1603.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2534 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 1786 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 598 micro
-
Kolin: 644 mg
-
Retinol - A vitamin: 1861 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 8028 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9977 micro
Összesen
2867
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
-
2 csokor petrezselyem
-
10 dkg vaj
-
500 ml főzőtejszín
Elkészítés
- A csirkemelleket besózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, megsütjük.
- A spárgát megpucoljuk, a fás végét levágjuk, kidobjuk. A fejét levágjuk, félretesszük, 3 cm-es darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós, citromleves, kiskanálnyi vajas vízben, forrástól számítva 5 percig forraljuk, leszűrjük.
- A vajat megolvasztjuk, bele a spárgát meg a spárga fejet, az apróra vágott petrezselymet, a 0,5 l tejszínt és a fele reszelt sajtot + só, bors. Közben a tejfölt a liszttel összekeverjük, és a felforralt tejszínes-sajtos raguba keverjük.
- Vajjal kikent jénaiba helyezzük a fele csirkemellet, ráöntjük a fele spárgás ragut. Megint a csirkemell, ragu. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
- Sütőbe tesszük, alufóliával lefedjük. Kb 1/2 óra múlva leszedjük az alufóliát, és rásütjük a sajtot.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7025
- Feltöltés dátuma: 2013. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
mari
11 recept
Kiváló vendégváró, bőséges étel. Előző nap elkészíthető. A vendégek érkezésére pedig frissen süthető.