Sörét-tarhonya Vicikó konyhájából
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g tarhonya464 kcal
-
1g só0 kcal
-
275g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g tarhonya1855 kcal
-
4g só0 kcal
-
1100g víz0 kcal
-
64g napraforgó olaj566 kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
30g tarhonya111 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
65.9g víz0 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 832.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 287.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 71.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3330.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 316 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 945 mg
-
Nátrium 1624 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 373.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1148.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1185 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
-
1100 ml víz
-
8 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Egy fedővel rendelkező edényben megforrósítjuk az olajat.
- Beleöntjük a tarhonyát, és állandóan kevergetve pirítjuk, míg szép melírozott színű nem lesz (de vigyázzunk, mert könnyen megbarnul,megég!).
- Lehúzzuk a hőforrásról, és hozzáadjuka víz kb. 3/4 részét,megsózzuk, elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, sűrűn kavargatva kb. 20 perc alatt, időnként hozzáöntögetve a maradék vizet is, puhára főzzük.
- Ha megfőtt, 1-2 ek olajjal tovább lazíthatjuk.
- Most már nem fedjük le, azonbanidőnkéntugyanújból megkeverve szépenbékén hagyjuk, ezzeladunk neki még pár percet, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon belőle. Ekkorra szép "pergős" tarhonyánk lesz.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 35
- 7 napos nézettség: 231
- Össznézettség: 92351
- Feltöltés dátuma: 2012. július 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sokáig nem tudtam, hogyan kell ezt a rém egyszerű, de annál finomabb tésztaköretet készíteni. Többször próbálkoztam vele, de hol ez, hol az nem sikerült. Volt mindenféle tarhonya a kísérletek sorában, házi 8 tojásostól kezdve a gyári legegyszerűbbig. Ennyi vízzel, annyi vízzel, az olaj mennyiségét is változtattam, de sosem akart sikerülni. Az is megtörtént, hogy egyszerűen odaégett, mert ez amolyan " Állj résen, légy készen! " kis cserkész mondással élve, elkészítésű étel. Ne jusson eszünkbe ebben a röpke fél órában, míg készül, a konyhát elhagyni, másba nagyon belekezdeni, mert szinte mindig kavargatni kell, vele kell foglalkozni! Aztán egy-két éve valahogyan véletlenül mégis sikerült, nem akartam hinni a szememnek, hogy olyan lett, amilyennek lennie kell. Pergős, szépen " melírozott " :-)) , hát nem olyan? Most végül leírtam, mert lehet, hogy esetleg másnak sem ment elsőre...? :-)