r
Nosalty Logó

Sörét-tarhonya Vicikó konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vicikó
Sörét-tarhonya Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 605 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3330.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1185 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fedővel rendelkező edényben megforrósítjuk az olajat.
  2. Beleöntjük a tarhonyát, és állandóan kevergetve pirítjuk, míg szép melírozott színű nem lesz (de vigyázzunk, mert könnyen megbarnul,megég!).
  3. Lehúzzuk a hőforrásról, és hozzáadjuka víz kb. 3/4 részét,megsózzuk, elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, sűrűn kavargatva kb. 20 perc alatt, időnként hozzáöntögetve a maradék vizet is, puhára főzzük.
  4. Ha megfőtt, 1-2 ek olajjal tovább lazíthatjuk.
  5. Most már nem fedjük le, azonbanidőnkéntugyanújból megkeverve szépenbékén hagyjuk, ezzeladunk neki még pár percet, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon belőle. Ekkorra szép "pergős" tarhonyánk lesz.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 231
  • Össznézettség: 92351
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sörét-tarhonya Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Sokáig nem tudtam, hogyan kell ezt a rém egyszerű, de annál finomabb tésztaköretet készíteni. Többször próbálkoztam vele, de hol ez, hol az nem sikerült. Volt mindenféle tarhonya a kísérletek sorában, házi 8 tojásostól kezdve a gyári legegyszerűbbig. Ennyi vízzel, annyi vízzel, az olaj mennyiségét is változtattam, de sosem akart sikerülni. Az is megtörtént, hogy egyszerűen odaégett, mert ez amolyan " Állj résen, légy készen! "  kis cserkész mondással élve, elkészítésű étel. Ne jusson eszünkbe ebben a röpke fél órában, míg készül, a konyhát elhagyni, másba nagyon belekezdeni, mert szinte mindig kavargatni kell, vele kell foglalkozni! Aztán egy-két éve valahogyan véletlenül mégis sikerült, nem akartam hinni a szememnek, hogy olyan lett, amilyennek lennie kell. Pergős, szépen " melírozott "  :-)) , hát nem olyan? Most végül leírtam, mert lehet, hogy esetleg másnak sem ment elsőre...? :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...