Somlekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Veres Mari
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
297
kcal
- 1% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2975
kcal
- 1% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 426 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 2350 micro
-
β-crypt 483 micro
-
Likopin 6800 micro
-
Lut-zea 2001 micro
Összesen
297
kcal
- 1% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3063.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 1694 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 690 mg
-
Foszfor 610 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 732.1 g
-
Cukor 375 mg
-
Élelmi rost 241 mg
VÍZ
-
Összesen 586.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2170 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 4260 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 259 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 310 micro
-
β-karotin 23500 micro
-
β-crypt 4830 micro
-
Likopin 68000 micro
-
Lut-zea 20010 micro
Összesen
2975
kcal
- 1% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 316 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1741 micro
-
β-crypt 358 micro
-
Likopin 5037 micro
-
Lut-zea 1482 micro
Összesen
220
kcal
Elkészítés
- A jól megmosott gyümölcsöt néhány percig pároljuk(a mosás után rajta maradt víz elegendő).
- Kicsit hagyjukhűlni, majd nagy lyukú szűrőn átpasszírozzuk(egyszerűbb, mint kimagozni, és kevesebb „hús” megy veszendőbe).
- A legvégén féldecinyi vízzel kiöblítjükaz edényt, amiben pároltuk, és a szűrőben lévő magot is beledobjuk, átlögyböljük, majd újra vissza a szűrőbe – mert minden cseppért kár!
- Beletesszüka cukrot, sűrűn kavargatva kis lángon felfőzzük, majd kb. 10-15 perc után a forró lekvárt a tiszta üvegekbe színültig töltjük.
- Celofánt teszünk rá, aztán jöhet a csavaros tető, de a kettő közé késhegynyi szalicilt elkenünk a celofánon, majd lezárás után „fejre állítjuk”, bebugyoláljuk(száraz dunszt), így hagyjukteljesen kihűlni (egy-két nap), aztán mehet végleges helyére.
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 55523
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 14.
Ajánló
Vadakhoz, vadasan készített húsokhoz ajánlott, és süteményekben is nagyon finom fanyar, savanykás ízének köszönhetően.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Veres Mari
44 recept
Gyerekkoromban édesapámmal sokat bóklásztam az erdőben, és gyakran szedtünk a pirosló somból, amiből lekvár és szörp is készült.