Serpenyős kacsamell karfiolpürével
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Kacsamell serpenyőben sütve
Karfiolpüré
614
Kalória
74.6g
Fehérje
7.4g
Szénhidrátok
30.1g
Zsír
362.1g
Víz
324.1g
Koleszterin
1.4g
Rost
1.5g
Cukor
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
Kacsamell serpenyőben sütve
Karfiolpüré
Összesen
614
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
Kacsamell serpenyőben sütve
Karfiolpüré
Összesen
2453
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1394 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 845 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 362.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
614
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 298.6 g
Zsír
-
Összesen 120.6 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5576.1 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 3382 mg
-
Nátrium 1280 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 1448.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 614 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 570 micro
-
Kolin: 988 mg
-
Retinol - A vitamin: 585 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
2453
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
104
kcal
Elkészítés
Kacsamell serpenyőben sütve
- A megmosott, megszárított, SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰ mellek bőrét beirdaljuk (Igyekszünk nem belevágni a húsba.) A bőrös részt sózzuk, a húsosat sózzuk és borsozzuk. Forró, száraz serpenyőbe, bőrével lefelé rakjuk. 3-4 perc alatt pirosra, ropogósra sül a bőre, a hús pedig kb. a feléig kifehéredik, ekkor fordítjuk meg. Ezt az oldalt is max. 5 percig sütjük, hogy ruganyos maradjon. Közben a kisült zsírral locsolgatjuk.
- A megsült melleket szeletelés előtt 10 percig pihentetjük.
Karfiolpüré
- A karfiolt egy kanál tejjel, sós vízben megpároljuk.
- Összetörjük, vajat és fűszereket keverünk hozzá. Pár szál petrezselyemmel összeturmixoljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 15 perc
Ahány ház, annyi kacsasütési szokás. Van, aki hideg serpenyőbe rakja, van aki forróba a kacsamellet. Ki szárazon, ki zsiradékon süti, és végül sütőbe rakja. Nekem az alábbi módszer válik be a legjobban, a hús omlós, a bőre pedig roppanós lesz. A karfiolpürét petrezselyemlevél helyett szerecsendióval is ízesíthetjük.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!