r
Nosalty Logó

Serpenyős kacsamell karfiolpürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ceglédi Manka
Serpenyős kacsamell karfiolpürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kacsamell serpenyőben sütve

Karfiolpüré

614
Kalória
74.6g
Fehérje
7.4g
Szénhidrátok
30.1g
Zsír
362.1g
Víz
324.1g
Koleszterin
1.4g
Rost
1.5g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kacsamell serpenyőben sütve

Karfiolpüré

Összesen 614 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kacsamell serpenyőben sütve

Karfiolpüré

Összesen 2453 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kacsamell serpenyőben sütve

Karfiolpüré

Összesen 104 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    362.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 614 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5576.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    3382 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1448.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 2453 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Kacsamell serpenyőben sütve

  1. A megmosott, megszárított, SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰ mellek bőrét beirdaljuk (Igyekszünk nem belevágni a húsba.) A bőrös részt sózzuk, a húsosat sózzuk és borsozzuk. Forró, száraz serpenyőbe, bőrével lefelé rakjuk. 3-4 perc alatt pirosra, ropogósra sül a bőre, a hús pedig kb. a feléig kifehéredik, ekkor fordítjuk meg. Ezt az oldalt is max. 5 percig sütjük, hogy ruganyos maradjon. Közben a kisült zsírral locsolgatjuk.
  2. A megsült melleket szeletelés előtt 10 percig pihentetjük.

Karfiolpüré

  1. A karfiolt egy kanál tejjel, sós vízben megpároljuk.
  2. Összetörjük, vajat és fűszereket keverünk hozzá. Pár szál petrezselyemmel összeturmixoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Ahány ház, annyi kacsasütési szokás. Van, aki hideg serpenyőbe rakja, van aki forróba a kacsamellet. Ki szárazon, ki zsiradékon süti, és végül sütőbe rakja. Nekem az alábbi módszer válik be a legjobban, a hús omlós, a bőre pedig roppanós lesz.  A karfiolpürét petrezselyemlevél helyett szerecsendióval is ízesíthetjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!