r
Nosalty Logó

Sárgabarackos vagy szilvás gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Sárgabarackos vagy szilvás gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3871 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2359 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3670.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    742.4 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1814.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    14153 micro
  • β-crypt
    1345 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 3871 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük, és kihűtjük.
  2. Összekeverjük a tojással, zsírral, a cukorral, egy csipet sóval és annyi liszttel, hogy jól formázható, nem ragadós tésztát kapjuk. (A liszt mennyiség leginkább a burgonya minőségétől függ.)
  3. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és 4-5 centis kockákra vágjuk (attól függően, hogy mekkora a gyümölcs, illetve, hogy mekkora gombócokat szeretnénk.)
  4. Minden egyes tésztakockába beleteszünk egy gyümölcsöt, és behajtjuk a négy sarkát, majd két kézzel gombócokat formázunk belőle.
  5. Lobogva forró, enyhén sós vízbe dobjuk a gombócokat, és miután feljött a víz tetejére, 2-3 percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük, és a morzsában megforgatjuk.

A töltelékhez

  1. A gyümölcsöket kimagozzuk, és mindegyik közepébe szórunk kevés fahéjat és szegfűszeget.

A tetejére

  1. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, és barnára pirítjuk benne a kissé összetört panko morzsát
  • Receptkönyvben: 344
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 46417
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meglehetősen pepecselős feladat, de egy évben kétszer van szezonja (egyszer barack, egyszer szilva), és akkor hajlandó vagyok nekiállni!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...