r
Nosalty Logó

Sárgabarackos vagy szilvás gombóc

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Sárgabarackos vagy szilvás gombóc
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

645
Kalória
17.5g
Fehérje
123.7g
Szénhidrátok
9.7g
Zsír
302.5g
Víz
42.4g
Koleszterin
9.9g
Rost
24.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3871 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    302.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2359 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3670.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    742.4 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    1814.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    14153 micro
  • β-crypt
    1345 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 3871 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük, és kihűtjük.
  2. Összekeverjük a tojással, zsírral, a cukorral, egy csipet sóval és annyi liszttel, hogy jól formázható, nem ragadós tésztát kapjuk. (A liszt mennyiség leginkább a burgonya minőségétől függ.)
  3. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és 4-5 centis kockákra vágjuk (attól függően, hogy mekkora a gyümölcs, illetve, hogy mekkora gombócokat szeretnénk.)
  4. Minden egyes tésztakockába beleteszünk egy gyümölcsöt, és behajtjuk a négy sarkát, majd két kézzel gombócokat formázunk belőle.
  5. Lobogva forró, enyhén sós vízbe dobjuk a gombócokat, és miután feljött a víz tetejére, 2-3 percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük, és a morzsában megforgatjuk.

A töltelékhez

  1. A gyümölcsöket kimagozzuk, és mindegyik közepébe szórunk kevés fahéjat és szegfűszeget.

A tetejére

  1. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, és barnára pirítjuk benne a kissé összetört panko morzsát

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Meglehetősen pepecselős feladat, de egy évben kétszer van szezonja (egyszer barack, egyszer szilva), és akkor hajlandó vagyok nekiállni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!