Sárgabaracklepény a javából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
100g sárgabarack45 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
1g só0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
2g rum5 kcal
Összesen
460
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
800g sárgabarack357 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
4g só0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
16g rum37 kcal
Összesen
3676
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
47.2g sárgabarack21 kcal
-
16.2g tojás20 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
11.8g cukor46 kcal
-
11.8g vaj85 kcal
-
11.8g rétesliszt43 kcal
-
0.9g rum2 kcal
Összesen
217
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 111.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1057 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
460
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 190.1 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3474.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 915 mg
-
Nátrium 1930 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 437.2 g
-
Cukor 270 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 893.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2469 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 790 mg
-
Retinol - A vitamin: 1729 micro
-
α-karotin 141 micro
-
β-karotin 8455 micro
-
β-crypt 796 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1915 micro
Összesen
3676
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 499 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
80 dkg sárgabarack
-
1 kávéskanál só
-
20 dkg cukor
-
20 dkg rétesliszt
-
2 ek rum
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- Forraljunk vizet, és mártsuk bele a barackokat! Húzzuk le a héjukat, és magozzuk ki.
- Verjük kemény habbá a fehérjét a sóval. A tojássárgáját, cukrot, vajat keverjük jó habosra. Szitáljuk bele apránként a lisztet, öntsük hozzá a rumot. Majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjehabot is.
- Sütőpapírral kibélelt, közepes sütőformába öntsük a tésztát, simítsuk el, majd dobáljuk rá a felezett sárgabarackokat magházukkal felfelé.
- 180 fokon 30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Porcukorral meghintve kínálhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1816
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ha van egy szabad fél órád, ne gondolkozz! Süsd meg! A sárga, fanyar, szaftos barackok pompásan belesüppednek az édes tésztába! Kihagyhatatlan! Lekvárfőzéskor egyszerűen kötelező. Jó tanács: friss vagy fagyasztott barackot használj, ne is próbálkozz cukros befőttel.