r
Nosalty Logó

Sárgabaracklepény a javából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabaracklepény a javából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Összesen 460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Összesen 3676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Összesen 217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1057 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    190.1 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3474.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.2 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    8455 micro
  • β-crypt
    796 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1915 micro
Összesen 3676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Forraljunk vizet, és mártsuk bele a barackokat! Húzzuk le a héjukat, és magozzuk ki.
  2. Verjük kemény habbá a fehérjét a sóval. A tojássárgáját, cukrot, vajat keverjük jó habosra. Szitáljuk bele apránként a lisztet, öntsük hozzá a rumot. Majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjehabot is.
  3. Sütőpapírral kibélelt, közepes sütőformába öntsük a tésztát, simítsuk el, majd dobáljuk rá a felezett sárgabarackokat magházukkal felfelé.
  4. 180 fokon 30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Porcukorral meghintve kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1816
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha van egy szabad fél órád, ne gondolkozz! Süsd meg! A sárga, fanyar, szaftos barackok pompásan belesüppednek az édes tésztába! Kihagyhatatlan! Lekvárfőzéskor egyszerűen kötelező. Jó tanács: friss vagy fagyasztott barackot használj, ne is próbálkozz cukros befőttel.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...