r
Nosalty Logó

Sárgabaracklepény a javából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sárgabaracklepény a javából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

460
Kalória
7.9g
Fehérje
54.6g
Szénhidrátok
23.8g
Zsír
111.7g
Víz
166.3g
Koleszterin
2.5g
Rost
33.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Összesen 460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Összesen 3676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Összesen 217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1057 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    190.1 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3474.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.2 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    893.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    8455 micro
  • β-crypt
    796 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1915 micro
Összesen 3676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Forraljunk vizet, és mártsuk bele a barackokat! Húzzuk le a héjukat, és magozzuk ki.
  2. Verjük kemény habbá a fehérjét a sóval. A tojássárgáját, cukrot, vajat keverjük jó habosra. Szitáljuk bele apránként a lisztet, öntsük hozzá a rumot. Majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjehabot is.
  3. Sütőpapírral kibélelt, közepes sütőformába öntsük a tésztát, simítsuk el, majd dobáljuk rá a felezett sárgabarackokat magházukkal felfelé.
  4. 180 fokon 30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Porcukorral meghintve kínálhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha van egy szabad fél órád, ne gondolkozz! Süsd meg! A sárga, fanyar, szaftos barackok pompásan belesüppednek az édes tésztába! Kihagyhatatlan! Lekvárfőzéskor egyszerűen kötelező. Jó tanács: friss vagy fagyasztott barackot használj, ne is próbálkozz cukros befőttel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!