Sárgabaracklekvár Gonoszka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g sárgabarack223 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g citromlé2 kcal
Összesen
999
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g sárgabarack893 kcal
-
800g cukor3096 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
3998
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
70.4g sárgabarack31 kcal
-
28.2g cukor109 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
Összesen
140
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.4 g
-
Cukor 243 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 410.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 5087 micro
-
β-crypt 484 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
999
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 919.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1009.4 g
-
Cukor 971 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1643.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1786 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 353 micro
-
β-karotin 20349 micro
-
β-crypt 1936 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1661 micro
Összesen
3998
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 717 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk.
- Egy rozsdamentes lábosba lerétegezzük a cukorral. Lényeges, hogy cukor legyen legfelül. Lefedve 20-24 órát hagyjuk, hogy levet engedjen.
- A pihentetési idő letelte után beleöntjük a kicsavart citrom levét.
- Feltesszük főzni, és botmixerrel kicsit megtörjük. Időnként megkeverve (a vége felé sűrűbben kevergetve) 25-30 percig főzzük.
- Ezután sterilizált üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetejüket az üvegeknek, és pár percre fejre állítjuk.
- Száraz dunsztba téve hűtjük ki.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 28793
- Feltöltés dátuma: 2013. július 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Eljött a sárgabarack szezon, így én is elkészítettem a magam sárgabaracklekvárját.